Настимир Ананиев: Зеленогорски трябва да подаде оставка

  • 12 май 2017 07:40

  • 2292
  • 0
Настимир Ананиев: Зеленогорски трябва да подаде оставка
© БТВ

Има хора, които не са съгласни как се случват нещата в партията и аз съм един от тях. Това каза в сутрешния блок на БТВ  бившият депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев, който тази седмица обяви, че напуска "Движение България на гражданите".

За мен е много важно да се носи лична отговорност. Конгресът ни беше отложен за октомври, а другите партии вдясно ще имат нов лидер още през юни, добави той.

Напускането на една партия е също като записването в партия. Всеки трябва да види дали причините, които го карат да го прави, са тези, които са важни за него. Г-н Зеленогорски е част от причините да напусна. Той заема длъжността постоянен председател на предизборния щаб, което може би го обърква, че когато загубиш избори, не трябва да подаде оставка. Не трябваше г-жа Кунева да подаде оставка, а тези, които водеха преговорите с коалиционните партньори. Когато си председател на предизборен щаб и не си влязъл в парламента, морален акт е да си подадеш оставката. Ветераните в политиката трябва да предадат щафетата на младите, подчерта Ананиев.

Той заяви, че над 100 човека са му се обадили и са казали, че напускат "Движение България на гражданите", след като обяви, че напуска политическата формация.

Настимир Ананиев разкри, че засега няма намерение да прави нов политически проект.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини