Интернет-свързаността и развиването на 5G технологията е приоритет за ЕС (видео)

  • 10 май 2017 13:54

  • 1436
  • 1
Интернет-свързаността и развиването на 5G технологията е приоритет за ЕС (видео)
©

Евродепутатът Ева Майдел определи интернет-свързаността и развиването на 5G технологията като приоритет за дигиталното развитие на Европейския съюз през следващите години. Тя каза това след като Европейската комисия представи междинната оценка на Стратегията за единен цифров пазар.

Майдел каза, че ще работи и за подобряване на киберсигурността в Европа, която е особено важна на фона на зачестилите атаки, засегнали половината от европейските фирми:

"Един от основните приоритети на европейските институции е завършването на единния дигитален пазар, който ще донесе много по-голям просперитет на Европа, конкурентноспособност и работни места. Точно заради това през последните две години работихме по близо 30 досиета, като по шест от тях бях основен докладчик. Те бяха в сферата на онлайн търговията и дигитализирането на индустрията. Сега ни предстои още работа - в сферите на киберсигурността, 5G и също така да сме сигурни, че можем да дадем правилните умения на всички граждани на Европа да могат да боравят с технологиите и да могат да се справят в бързопроменящата се реалност", заяви Майдел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.10 | 18:49

1
С 300-400евро заплата и ликвидацията на работни места, продължавай да ми говориш за 5G...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини