МФ публикува отчет на неговите дейности и инициативи в мандата на служебния кабинет

  • 28 април 2017 19:34

  • 965
  • 0
МФ публикува отчет на неговите дейности и инициативи в мандата на служебния кабинет
© Novini.bg

Министерството на финансите публикува отчет на дейностите и инициативите на ведомството в мандата на служебния кабинет - януари-април 2017 г.

Основните задачи на МФ в периода са били подготовка и произвеждане на изборите за народни представители на 26 март; подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.; запазване и поддържане на постигнатата макроикономическа и финансова стабилност чрез осигуряване спазването на правилата и процедурите по отношение на бюджетния процес и реализиране на първия етап на бюджетната процедура за 2018 година. През първите месеци на година МФ е изготвило Средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018-2020 година и е актуализирало Националната програма за реформи за 2017 г. и Конвергентната програма на България за 2017-2020 г., пише в отчета.

На база на предварителни данни и оценки се очаква салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към края на април 2017 г. да бъде положително в размер на 1 601,4 млн. лв. (1,6 на сто от прогнозния БВП). През март е изготвен Доклад с оценка по прилагането на Единната национална стратегия за повишаване на събираемостта на приходите, справяне със сенчестата икономика и намаляване на разходите за спазване на законодателството, посочват още от финансовото министерство. През отчетния период в Министерството на финансите няма спрени от правителството обществени поръчки. Не са констатирани нарушения и злоупотреби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини