Нинова: Коалиционното споразумение залага рискове, мини и нестабилност за България

  • 27 април 2017 14:57

  • 9502
  • 5
Нинова: Коалиционното споразумение залага рискове, мини и нестабилност за България
© Булфото (архив)

Увеличението на пенсиите и мажоритарният вот ще бъдат изпитание за бъдещата управляваща коалиция.

Това заяви от трибуната на парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която прочете декларация относно подписаното днес коалиционно споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти. "Тази коалиция, така както сте я подписали, залага рискове, мини и нестабилност за България, категорична беше тя. Нинова посочи, че в документа е записано, че всяка партия е свободна извън това споразумение да отстоява различни политики и да търси подкрепа за тях в зала. На нас това ни напомня коалицията ГЕРБ-Реформаторски блок - за едни неща ще сте заедно, но за други ще се търсят плаващи мнозинства, купуване на гласове вътре в залата и осигуряване на подкрепа, коментира тя. По думите й това гарантира нестабилност и безпринципни споразумения. "Е, не искаме да сме част от това и няма да ни внушавате, че това е дестабилизация от страна на БСП", заяви Нинова.

"Чакаме с нетърпение две теми, за да ги видим тези плаващи мнозинства - увеличение на пенсии и доходи, референдум и мажоритарен вот. Това ще е изпитанието за вашето споразумение", коментира лидерът на БСП. Тя приветства търсенето на национално съгласие по приоритетни за България теми. "Приветстваме израстването на "Атака" и Патриотичния фронт, днес "Обединени патриоти", до извеждането на евроатлантическите ценности като абсолютен приоритет за България, както и членството ни в ЕС и НАТО. Имате нашата подкрепа за това", заяви лидерът на БСП. Тя приветства и поставянето на най-важно място в коалиционното споразумение на Председателството на България в ЕС. Но да е ясно, че в коалицията, така както е подписана, решенията се вземат в консенсус, т.е. от днес нататък политическата отговорност за това, което ще се случва в държавата, се носи от Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, коментира Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Относно обвиненията, че БСП не е влязла в голяма коалиция и позоваването на добрите практики в Европа, Нинова коментира, че тези практики са довели до раждането на популисти и на националистически партии, защото големите коалиции са унищожили системните партии, идеологическите различния и принципните спорове между ляво и дясно. Когато постоянно внушавате, че БСП е деструктивна, защото не иска да участва под някаква форма в общо управление, питахте ли тези хора, чиито гласове представлявате тук, дали са съгласни на това, попита Нинова.

Тя постави въпроса как така до 25 март от ГЕРБ се изправят пред хората и им казват, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март им казват, че единственият начин да се спаси европредседателсвото е Деница Златева да остане в правителството и предлагат на БСП председателския пост в парламента. Не схващам катарзиса, който преживяхте за една нощ, коментира Нинова. Според нея от ГЕРБ искат легитимация на бъдещите си решения. Ние няма да ви станем смокинов лист, заяви тя.

"До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, след изборите всички сме заедно заради келипира, но срещу народа. Е, ние не приемаме това", коментира лидерът на БСП. По думите й в една демократична държава трябва да има и власт, и опозиция. Оставаме алтернатива и продължаваме пътя си за промяна, докато не променим България, политическата класа и статуквото в страната, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

БТА
9502 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПАЧА СЛАНИНЕСТА

2017.04.28 | 20:46

5
За България няма по-голям риск от това , гнусни комуняги да вземат властта и да продадат родината ни за рубли . Слава богу, все още избирателя показва здрав разум и не заложи на пияния куц кон !

2017.04.27 | 21:04

2
Лошото за България и нейния народ е че престъпниците бандитите и мафията ,глупаците боклуците неграмотните докараха ноемврияскта демокрация ,която дойде дюшеш на бившите комуняги и ДС ,които се сляха с горните признаци за демокрация
stoiko

2017.04.27 | 21:03

1
Otnovo vasijat prioritet,dezinformacija i lazi za naroda,dobri u4enici na Moskva.
ЩЕ ВИ НАВРА СЪРПА И ЧУКА ВЪВ АНАЛА комунисти ПЕДАЛ

2017.04.28 | 17:16

3
МАРШ МА ДОЛНА КРАДЛИВА комунистическа КУРВО
Бай Гюро

2017.04.28 | 20:46

4
Другарко Нинова, не можа да станеш премиер, защото си лъжкиня и манипулатор и това се вижда от далеч. Мошеници не бива да се допускат до властта. Това важи за теб 100%

Добави коментар

Водещи новини