Парламентът прекрати правомощията на Камен Костадинов от ДПС

  • 26 април 2017 09:22

  • 4151
  • 0
Парламентът прекрати правомощията на Камен Костадинов от ДПС
©

Парламентът прекрати правомощията на народния представител от ДПС Камен Костадинов. Решението беше прието без дискусия, "за" бяха 211 депутати и един се въздържа.

Камен Костадинов подаде оставка на 21 април. Той сам пожела да напусне новия 44-и парламент заради скандала в партията с преференциите. Костадинов пое отговорност за ситуацията. Той бе водач на листата в Бургас, откъде с феномена 9/9 бе избран Ангел Исаев, който измести втория Дурхан Мустафа. ДПС поиска Исаев да се откаже от мястото си в парламента, но той отказа.

В момента народните представители обсъждат проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

По предложене на "БСП за България" единодушно с 218 гласа "за" в програмата за седмицата беше включен проект за решение за създаване на анкетна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати. По искане на левицата депутатите ще обсъдят и проект за решение за създаване на временна комисия за установяване на потенциално опасните и конкретните случаи на радиоактивно замърсяване на питейните води на територията на страната, причините за тяхното възникване и последиците за здравето на гражданите.

В петък е предвиден парламентарен контрол.

В началото на заседанието председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в съобщи, че Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ е подал заявление, че се отказва от имунитета си на народен представител. През ноември миналата година Добрев бе привлечен като обвиняем заради АЕЦ "Белене".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини