БСП-София иска да се заличи "нелепата декларация" за Сирия

  • 12 април 2017 13:36

  • 4706
  • 1
БСП-София иска да се заличи "нелепата декларация" за Сирия
© Getty Images (Архив)

Градският съвет на БСП-София счита употребата на химическо оръжие, в това число и в условията на гражданска война, за изключително тежко престъпление срещу човечеството! По тази причина социалистите от София настояваме ООН и неговите компетентни институции да разследват евентуалната употреба на химическо оръжие в Сирия и да изправят виновника пред съответните международни съдилища. Това се казва в позиция на БСП-София.

"Същевременно сме убедени, че противодействието на едно престъпление не допуска извършването на друго, защото само спазването на международното право може да осигури траен мир навсякъде по света. В тази светлина ние тълкуваме американската атака срещу суверенна Сирия, като нарушение на това право. Още повече, че не за първи път чуваме за „безспорни” доказателства за наличие на химически, ядрени и други оръжия, които по-късно се оказват изфабрикувани", пишат социалистите.

От БСП-София смятат, че България трябва да съдейства за максимално бързо приключване на конфликта в Сирия.

Изказваме съжаление, че и служебното правителство не случи на свестен външен министър и настояваме за изтегляне на нелепата декларация по случая от страна на Министерство на външните работи!

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
миро

2017.04.17 | 20:37

1
Правилно , още повече , че Германия иска същото !

Добави коментар

Водещи новини