Радев: България няма да плаща цената за минали грешки (снимки+видео)

  • 04 април 2017 13:00

  • 39526
  • 6
Радев: България няма да плаща цената за минали грешки (снимки+видео)
© Булфото

Искам дебело да почертая, че членството на България в ЕС е най-големият гарант за нашата сигурност и просперитет. България полага усилия за укрепване на единството на съюза. България е важен фактор за сигурността в района. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на пресконференция след срещата му с председателя на Еврпейския съвет Доналд Туск, който е на посещение у нас.

Двамата са обсъдили темите за миграцията, Брекзит и др.

"Интеграцията на чужденци е твърде сложна и важна тема, за да се регулира с формални постановления, без да се отчита рискът за националната сигурност и за ЕС като цяло", каза държавният глава.

Държавният глава бе категоричен, че България няма да повтаря грешките на онези държави, които сега плащат цената за необмислени решения в миналото. Това изказване беше във връзка с въпрос за отмяната на постановление 208, за което Радев лично настоял.

„Убеден съм, че лоялното членство в ЕС не означава механично копиране на регулации, а вземане на отговорни стратегически решения, които в перспектива да гарантират процеса на интеграция, без заплахи за националната сигурност и сигурността на ЕС“. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос за отмяната на Постановление на МС 208. Президентът подчерта, че интеграцията на мигрантите е твърде сложна и важна тема, за да се регулира с формални постановления, без да се отчита риска за националната сигурност и за сигурността на ЕС", обясни президентът.

Междувременно Туск и Радев са обсъдили и икономическо проспериране на района.

"Време е да се разгледа възможността България да се превърне в енергийно независим доставчик на газ. Обсъдихме и предстоящите преговори с Газпром", посочи още президентът Радев.

Засегната беше и темата за намесата на Турция в изборния процес у нас.

„Недопустимо е Турция да се намесва в изборен процес и във вътрешните дела на която и да е държава от Съюза, включително България. Затова е нужно да имаме координирани и единни действия на Съюза за отстояване на нашата независимост, сигурност и достойнство“, подчерта още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Доналд Туск заяви от своя страна, че България е най-добрият пример за това как да защитим нашите граници.
За съжаление ще трябва да бъдем бдителни за много време напред, каза той.

"ЕС е готова бързо да подкрепи България. За мен вие извършвате отлична работа на границата", посочи той.

По темата за Брекзит Туск заяви, че трябва да се намали до минимум цената и щетите от този процес за всички европейски граждани, незавими от коя страна идват те.

"Европа винаги ще бъде до вас", заяви Донадл Туск. Той изрази подкрепата си за това България да се присъедини към Шенген.

Последвайте канала на

Нора Виткова
39526 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Драган

2017.04.13 | 01:30

5
Ако наистина е казал израза: - Европа винаги ще БЪДЕ дО вас. Това значи "до вас" и това буквално казано е мисленето за България в ЕС. Повтарям "ДО ВАС"?! Хайде сега Боко Тиквата да даде обяснение, какво е казал неговият приятел Туск!

2017.04.13 | 01:31

6
хайде Румен маймуната да си ходи по-бързо и с него заедно всички капути еврофобски преди да ги дере НАТО

2017.04.13 | 01:30

4
БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО НЕ ПРИЛИЧА НА МАЙМУНА И МОЖЕ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ
СЕЛСКИЯ РЕСИЛЕН

2017.04.13 | 01:29

3
ДА БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИШНИЯ ПОСЛУШКО

2017.04.13 | 01:29

2
Абе,шапкар прост,ти си грешката и на грешното място...червен манаф.
Умник Гюро

2017.04.13 | 01:29

1
Така е Фатмако Радев: сега плащаме твоите простотии... А - също плащаме заплатите на твоите 100 съветника, които ежедневно се опитват да те изкарат по-умен, отколкото си станал в казармата!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини