Крум Зарков: БСП се обявяваше за промяна на Европа, а не за излизане от Европа

  • 03 април 2017 08:55

  • 8323
  • 8
Крум Зарков: БСП се обявяваше за промяна на Европа, а не за излизане от Европа
©

Засега говорят повече анализатори, отколкото основните действащи лица. Очакваме решенията на най-голямата политическа сила след тези избори. Надяваме се България да има стабилно правителство.

Това каза в интервю за БНР новоизбраният депутат и член на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков. "Мислим във вариант, при който сме втора политическа сила. Ако първият мандат не се реализира, ще се опитаме ние. Предварително заявихме, че няма вариант за коалиция между БСП и ГЕРБ. На Националния съвет се обединихме, че сме постигнали много на изборите, но не и основната цел – да спечелим. Един от проблемите е начинът, по който бяхме стигматизирани като антиевропейска партия. Ние се обявявахме за промяна на Европа, а не за излизане. Нашето послание не се разбра. Търсихме политически сблъсък, а попаднахме в пропагандна война, за която не бяхме подготвени. Много от посланията ни бяха изкривени. Готов съм да призная някои грешки. Върху това трябва да работим. Ние имаме много силни позиции в Европа, а тя е в ключов момент", обясни Зарков.

"Влизаме в ключов етап на подготовката за председателството на ЕС. Трябва да се борим да поставим социална Европа в центъра, а не Европа на различни скорости. Работна група ще включва нашите четирима европейски депутати, както и Кристиан Вигенин и мен. Сега започва политическият дебат. Амбицията ни е да поставим този въпрос в центъра още в първите дни на новото НС. Следващото правителство трябва да стъпи на ясна платформа, за да постави тези въпроси в Европа. Сама по себе си темата за председателството не може да осигури спокойствие. Имаме нужда от силно правителство и от силна опозиция, за да има спокойствие за българските граждани. Изборното законодателство трябва да е една от темите на новия парламент, най-вече заради референдума. Не можем да игнорираме искането за мажоритарност", каза още Крум Зарков

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8323 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Станойчо

2017.04.05 | 15:33

8
Това момче не е добре ! Първо трябва да се лекува и след това да седне да научи добре историята на шибаната си партия! Ама без да прескача негативното и поразията,която тя е направила на народа ни!

2017.04.04 | 13:09

7
И КАКВА Е ПРОМЯНАТА? СОЦИАЛИЗЪМ И ИКОНОМИЧЕСКИ КРАХ, КРАДЕНЕ, ПРЕСТЪПНОСТ, КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИЗЪМ. ВСЕ ЦЕННОСТИ НА БСП.

2017.04.04 | 13:09

6
Тоя още ли му дават думата?... С такъв "бистър" ум е посмешище не само за БСП а и за човечеството като цяло (въпреки, че хич не ме е еня за гнилата му партия).
Хаха

2017.04.04 | 13:09

5
Много зле
мислещ

2017.04.04 | 13:09

4
Кога стана калайджия, кога то почерне задника. Коя е БСП (БКП), че да раздава на висок тон съвети. Мнение изказваийте, аргументирайте се, ама да се перчите и налагате, само защото вие си мислете че сте велики-ха-ха-ха

2017.04.04 | 13:09

3
Хей , Плюнчо , я бягай при майка си да си играеш и остави политиката за мъжете . На Конника без Глава адвокат ли ще ставаш , дрисък ?
Али Макбийл

2017.04.04 | 13:08

2
Пъпчив посерко, скрий се при мама и дядо!!
14/88

2017.04.04 | 13:08

1
Зарков умри от спин !!1

Добави коментар

Водещи новини