12 души са избрани за депутати в по два избирателни района

  • 01 април 2017 09:34

  • 9260
  • 2
12 души са избрани за депутати в по два избирателни района
© Novini.bg

На изборите за 44-то Народно събрание 12 души са избрани за депутати в по два избирателни района, показват данните на Централната избирателна комисия от решение номер 4686-НС на ЦИК.

От ГЕРБ това са Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, от "БСП за България"- Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, от "Обединени патриоти - НФСБ, партия "Атака" и ВМРО" - Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, от ДПС - Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Камен Костадинов, Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, и от партия "Воля" - Албена Найденова и Веселин Марешки.

Те са длъжни в еднодневен срок от обявяването на избирането им писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК в интернет-страницата на комисията и в бюлетина на БТА.

Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване в интернет-страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.

Последвайте канала на

БТА
9260 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бАй Корлеоне

2017.04.02 | 13:48

2
Правителство ТИКВИТЕ 3 няма да изкара и 7 месеца в този си НЕГРАМОТЕН състав. И на предсрочните избори Патриотите няма да влязат в Новото НС ( който се е коалира с ГРОБарите - РБ,АБВ,Барековците- добро не е видял)!

2017.04.01 | 22:09

1
"Мутро-седесари 3" започна с увеличения.

Добави коментар

Водещи новини