Румен Христов: Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок

  • 29 март 2017 13:29

  • 2528
  • 2
Румен Христов: Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок
© Фейсбук/Румен Христов

"Не съм оптимист за бъдещето на Реформаторския блок", коментира в Русе заместник-председателят на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, който бе и водач на листата на "Реформаторски блок-Глас народен" в региона.

Той изрази надежда, че ще има единение на десните партии, но "не знам дали то ще бъде през Реформаторския блок /РБ/, вероятно ще бъде под друга форма". По думите му резултатите от парламентарните избори показват, че "явно тази формула не е работеща".
Според Христов това, което се е случило с автентичната десница на изборите, е провал.

"Заради неразбирателството ние допуснахме 300 000 десни избиратели да нямат представителство в парламента и три формации да не прескочат четирипроцентовата бариера. Надявам се да си извлечем поука и да намерим сили за единение. Дано това да е катарзис за десницата и повече да не допускаме тези грешки", заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

По думите му, ако десните формации са били заедно, това е щяло да им отреди трето място в парламента с около 40 депутати. Според него най-голямата грешка е била излизането на ДСБ от РБ.

Той каза още, че СДС на 4 април тази година ще има Национален съвет, където ще бъдат депозирани оставките на цялото ръководство. Христов коментира, че няма да се откаже от политиката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2528 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.29 | 18:32

1
абе много се забавихте да изчезнете, кърлежи мръсни!
Karo

2017.03.29 | 18:59

2
Забавиха се щото Черния Цар трябваше да ги пусне от възможно най високо.

Добави коментар

Водещи новини