"Галъп": 80% от българите не одобряват масовия "изборен туризъм"

  • 24 март 2017 15:05

  • 5354
  • 3
"Галъп": 80% от българите не одобряват масовия "изборен туризъм"
© novini.bg

50% от българите оценяват работата на служебния кабинет като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна. Засега в масовите нагласи служебният кабинет явно успява да удържа положителната си стартова инерция.

Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 21-22 март сред 804 души в цялата страна. Сондажът е възложен, финансиран и проведен от „Галъп интернешънъл“.

80% от българите се съгласяват с твърдението, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели.

17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл. Очевидно надделява тревогата по отношение на текущите събития.

Това са част от данните от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ на 21 и 22-ри март, проведен със собствени средства.

Тези сондажи показват бърза картина на масовите нагласи и пораждат важни хипотези.

Малко над 40% от българите са чули за писмото на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Сред чулите очаквано преобладава неодобрение – 55% по-скоро не одобряват. Дял от 37% обаче по-скоро одобряват и това показва, че все пак тезите на Доган вече достигат до адресат. Дали и доколко този процес ще се задълбочава, тепърва предстои да се разбере.

„Галъп интернешънъл“ провери експериментално отношението по темата за двойното гражданство. Резултатите красноречиво показват високи нива на отрицателно отношение. Най-големи са дяловете на хората, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница. На другия полюс са бежанците и изселниците. Резултатите са очаквани и показват най-вече степените на търпимост. В българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност, които заслужават коментар и последващо изследване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5354 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
2

2017.03.27 | 19:11

3
100% от бг политиците им е през оная работа.

2017.03.25 | 18:46

2
Най-доброто решение е да се забранят ДОСТ и ДПС.
Роди

2017.03.24 | 23:57

1
Не може да ми определят хора които не живеят в България моят живот.Това е недопустимои политиите да не се съобразяват с ЕС а да бранят държавата ни и нас от тази нелепост,да се отмени двойното граждансво,ниможе на всики избори едно и също,неграмотни и незнаещи български,хор

Добави коментар

Водещи новини