Герджиков се срещна с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц

  • 23 март 2017 13:55

  • 1611
  • 1
Герджиков се срещна с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц
© МС

Основната ни грижа като отговорно правителство, макар и с кратък времеви мандат, е железопътният транспорт.

Това заяви министър-председателят Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то на откриването на Регионалната конференция „Инвестиционни възможности за транспортния сектор“. „Нуждаем се от незабавни и смели решения, от решителни политики за спасяването и модернизирането на този прекрасен способ за транспортиране на хора и товари, от сериозни инвеститори. Нуждаем се и от подкрепата на европейските ни партньори“, добави премиерът.

Министър-председателят приветства европейския комисар по транспорта Виолета Булц, под чиято егида се организира конференцията. Той изрази очакването си на днешния форум да бъдат дискутирани конкретни инициативи за насърчаване на финансирането на инфраструктурата в Европа.

Герджиков отбеляза, че през предходния програмен период с европейско участие са били изпълнени редица важни за България инфраструктурни проекти, ползата от които е видима за обществото. Той даде пример с изградената автомагистрална мрежа в южна България, която облекчи транспортните потоци от София към Бургас и южната ни граница с Турция и Гърция. „Очаквам през настоящия програмен период да се доизградят и основните железопътни линии по същото направление”, заяви министър-председателят.

Премиерът Герджиков определи като неоспоримо богатство стратегическото положение на страната ни в географски и геополитически план. „Това положение е благословия, но и изпитание в контекста на съвременните глобални предизвикателства. Въпросът е как заедно с европейските партньори да изберем най-точния алгоритъм за национална транспортна политика в синхрон с европейската“, подчерта още Герджиков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2017.03.24 | 13:13

1
Червеният Юда: продаде се на БСП за 40 сребърника.

Добави коментар

Водещи новини