Цветанов: Назначението на Янева не е политическо

  • 01 юни 2011 12:06

  • 1119
  • 2
Цветанов: Назначението на Янева не е политическо
© Булфото

Винаги съм казвал, че в съдебната система има и подготвени, честни и достойни съдии. Изборът на Владимира Янева за шеф на Софийски градски съд – тя влиза в тази категория. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

„Имам приятели от повече от 20 години и това са хора, с които сме и почивали заедно при възможност. Не виждам нищо лошо в това, такава ми е средата”, коментира Цветанов по повод обвиненията, че има приятелски отношения със съдия Янева. Въпреки оспорвания избор, се надявам той да отговори на очакванията на всички български граждани, чакащи съдебната система да стане по-добра и по-ефективна, както и по-обективна в правораздаването, каза Цветанов.


Според него, изборът на Янева е на базата на професионални качества, а не партийни качества. „Знаете, че другият кандидат е като цяло партийна кандидатура”, коментира Цветанов.

По думите му – управлението на Жан Виденов е било катастрофално за държавата и не е имало нито един осъден за това. „За мен по-важно е, че има избор за шеф на СГС. Няма как при моите примери, които съм давал за съдебната система, да съм повлиял по някакъв начин”, посочи вътрешният министър.

Той добави, че би се радвал, ако можеше като вътрешен министър да повлияе на съдебната система. „Това обаче няма как да се случи, защото примерите, които съм давал, са на базата на очевадния двоен стандарт в съдебната система. Коментирал съм мерките многократно”, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.


Вицепремиерът каза, че въпреки политическите ангажименти в последните 20 години на някои представители от съдебната система, този елемент постепенно ще бъде премахнат и ще се градят съдии с професионални качества.


Попитан за коментар относно готвения от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството, включително за сектор „сигурност”, Цветанов каза: „Ако този вот бъде внесен, за мен ще бъде голяма чест и удоволствие да отговоря на всички упреци. Правим всичко възможно държавата днес да е по-сигурна и спокойна и да не бъде свързвана с организираната престъпност”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1119 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...

2011.07.19 | 20:31

2
датиеб@майката грозен боклук!
РС

2011.07.19 | 20:31

1
КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ГИ РАЗКАРАМЕ ТЕЗИ ГНИДИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА НИ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ХОРА, МОЖЕ БИ ЕСЕНТА ЩЕ БЪДЕ ВЕЧЕ КЪСНО.

Добави коментар

Водещи новини