БТПП и Деница Златева обсъдиха председателството на България на Съвета на ЕС

  • 01 март 2017 15:25

  • 1914
  • 0
БТПП и Деница Златева обсъдиха председателството на България на Съвета на ЕС
© Novini.bg

Председателят на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ Цветан Симеонов и председателят на Съвета по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) към БТПП Йосиф Аврамов се срещнаха със служебния вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС - 2018 г., Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското, съобщиха от Палатата.

Сред обсъдените теми са били общите стратегически приоритети на държавите членки и българският принос към 18-месечната програма на Съвета на Европейския съюз. "В подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС се водим от принципа на максималната публичност и широко включване на заинтересованите организации, които трябва да имат думата при дефинирането на българската политическа програма", е заявила Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

Вицепремиерът и представителите на БТПП са определили като общи целите за гарантиране на балансиран трудов пазар, силен енергиен съюз, ефективен общоевропейски подход за разрешаването на бежанската криза и добро управление на ниво ЕС с оглед на провеждането на българското председателство.

По време на разговорите акцент е бил поставен върху програмата на тройката държави, които ще председателстват Съвета: Естония, България, Австрия. Подчертан е бил българският интерес към утвърждаването на темите за сигурността и икономическия растеж като основни по време на българското председателство.

"Каузата за успешното провеждане на Българското председателство е национална и значението й не бива да се подценява. България не бива да пропуска възможността да защити своите интереси и да направи гласа си още по-разпознаваем в процеса на вземане на решения на ЕС", е заявил председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1914 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини