Герджиков изясни важни теми с КНСБ, ето какви са приоритетите

  • 02 февруари 2017 16:22

  • 7859
  • 1
Герджиков изясни важни теми с КНСБ, ето какви са приоритетите
©

Работим за възстановяването на ефективен тристранен диалог, отбеляза министър-председателят Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по време на срещата си в Министерския съвет с президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на членуващи в синдиката федерации.

Премиерът призова социалните партньори да дадат своите предложения за темите, които НСТС да разгледа приоритетно в рамките на мандата на служебния кабинет. Това съобщиха от пресслужбата на МС.

В интерес на постигането на повече съгласие, министър-председателят се ангажира да препоръча мерки, така че на достатъчно ранен етап да се провеждат консултациите по 3-годишната бюджетна прогноза.

По време на разговора КНСБ акцентира върху значението на приоритетите в социалната сфера по време на Българското председателство на ЕС.

Те застъпиха позицията, че ако страната ни постави като фокус бъдещето на труда във времето на динамични технологични промени, ще получи широка подкрепа в Европа.

Премиерът Герджиков подчерта, че е възложено на Центъра за подготовка на председателството да се организират срещи и консултации именно по приоритетите, които ще бъдат изведени.

Министър-председателят се съгласи с необходимостта България да бъде активна в дебата в ЕС по отношение на Европейския стълб за социалните права. КНСБ аргументира предложението си да се проведе среща между президента, премиера и представителите на работодателите и синдикатите, на която да се обсъдят темите за доходите на хората и за квалификацията на работната сила в страната.

По време на срещата бяха коментирани и въпроси от сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката, транспорта.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
я

2017.02.03 | 00:52

1
среща между рободаталите робоползвателите и робоконтролиращите ,завърши с единодушното мнение че робите са единствения източник на много добра печалба и средство за съществувание на държавата и удължи робството до живот / на робите де /

Добави коментар

Водещи новини