Новият социален министър обяви приоритета си

  • 27 януари 2017 13:27

  • 24253
  • 1
Новият социален министър обяви приоритета си
© МТСП

Служебният социален министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. обяви като приоритет договарянето на механизъм за определяне на минималната работна заплата.

"Надявам се с национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите да договорим механизъм за определяне на минималната работна заплата", каза служебният министър по време на приемането на поста от Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за в МТСП. Той обяви за основен приоритет в политиката на МТСП конструктивният диалог със социалните партньори. Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. благодари на Русинова за постигнатото от министерството до момента и заяви, че ще има пълна приемственост в политиките и мерките. По повод основната задача на служебното правителство - подготовката на изборите, Донев каза, че няма да допусне социалните служби да бъдат въвлечени в предизборна кампания. Успешното стартиране на Националния план за действие по заетостта с акцент младите хора, дългосрочно безработните, хората без квалификация и хората с увреждания, също ще бъдат приоритет в работата на Донев. Ще продължат и мерките и програмите по ОПРЧР. Донев ще работи и за засилване на контрола в областта на недекларирания труд, което по думите му е и акцент на общата политика в ЕС.

Последвайте канала на

БТА
24253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.27 | 19:02

1
Донев ще работи и за засилване на контрола в областта на недекларирания труд, което по думите му е и акцент на общата политика в ЕС ?????? тая част която работодателите скриват ? или тия които приработват мъчейки се да оцелеят ? държавата да си се оправя с тия на които налива пари , а не да търси под вол теле по ;европейска директива; че се нагледахме и наслушахме на дивотии

Добави коментар

Водещи новини