Захариева: ЕК категорично отчита добрата работа на кабинета "Борисов" 2 (видео)

  • 25 януари 2017 14:35

  • 6640
  • 9
Захариева: ЕК категорично отчита добрата работа на кабинета "Борисов" 2 (видео)
© Булфото (архив)

Призовавам всички партии да четат обективно доклада, а не да го използваме за нападки. ЕК ни призовава за същото. Да има приемественост и реформите да продължат.

Това каза на специална пресконференция министърът на правосъдието в оставка Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която коментира последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка. Докладът на ЕК е обективен. Критиките в доклада на ЕК са насочени към корупцията по ниските и високите етажи на властта.В него категорично се отчита добрата работа на кабинета "Борисов" 2. Благодаря на ЕК, че са отчели плюсовете на правителството и усилията за изпълнението на стратегията за съдебната реформа и препоръките, които ЕК многократно е отправяла. Реформите трябва да се правят заради българските граждани, а не заради ЕК. Подчертава се, че това е различен доклад и се прави ретроспекция на целия период, от който съществува механизма. Реформата в съдебната система е показала наистина много добри темпове през последните две години, каза още Захариева.

Заедно с нея участие взе и вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Когато се правеше този механизъм за наблюдение, той беше обвързан с предпазните клаузи. Това, което днес четем е стъпка в посока отпадането на механизма. Надявам се това да стане още тази година. Вече е време да достигнем степен на зрялост и да станем една добре фунционираща държава, спазваща върховенството на закона. Това е нашето желание. Докладът поставя движещи се цели пред нас. Последният доклад поставя ясни цели и това е добре, заяви Кунева.

Моето разочарование за борбата с корупцията по високите етажи на властта е голямо. Не приехме антикорупционният закон. Не, че този закон ще реши всички проблеми, но ще е една първа стъпка в тази насока. Всички изследвания показват, че обществото поставя на първо място борбата с корупцията. Призовавам всички партии да работят в насока приемането на закона. Моето предложение е съвсем конкретно. Този закон да бъде първият, който новото НС да приеме. Така ще отговорим на желанията на хората и на препоръките на ЕК, категорична беше Кунева.

Думата взе и министърът на вътрешните работи в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. В доклада ясно са отчетени нормализирането и добрата работа на ГДБОП. Това беше извършено за по-малко от две години. ГДБОП вече е една много добре работеща институция, която си сътрудничи отлично с чуждите служби. На МВР се дава добра оценка за борбата с вътрешната корупция. МВР е дадено за пример. Въведени са широк набор от мерки за борба с корупцията, особено тази в Пътна полиция и Гранична полиция. Работа на следващото правителство е да продължи работата в тази насока, разкри Бъчварова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6640 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
що

2017.01.27 | 23:16

9
Що такабе..толкова пъчене лъжи лентички и пак народе майната ти.

2017.01.27 | 23:16

8
Този доклад трябва да се прочете между редовете от умен човек! И да ни каже, къде пак са ни ошамарили...

2017.01.27 | 23:16

7
европейската комисия да си ви вземи вкупом цялото правителство барабар с тиквуний и да им пооправите и тяхната работа

2017.01.27 | 23:16

6
тая кой доклад е чела ,та видя похвали.??

2017.01.27 | 23:15

5
До кога ще лягам преди вечеря

2017.01.27 | 23:15

4
Има един лаф- "Ти го плюеш, а то мисли че дъжд го вали" 100% валидно за тази и другите ибрици на боко.
ники

2017.01.27 | 23:15

3
хората отчитат друго

2017.01.25 | 19:11

1
МРИ МА КУРВО ЛЪЖЛИВААААААААА
море

2017.01.26 | 06:59

2
Сигурно за майкати става въпрос...!

Добави коментар

Водещи новини