Томислав Дончев не вярва, че някой може да го обвинява, че си върши работата

  • 20 януари 2017 12:16

  • 6513
  • 2
Томислав Дончев не вярва, че някой може да го обвинява, че си върши работата
© Булфото (архив)

По повод направените преди малко заявления за спрени или изгубени 350 млн. лева трябва да заявя, че нито има спрени, нито има загубени 350 млн.лв. по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Това каза на брифинг в Народното събрание вицепремиерът в оставка Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по повод твърдения на депутати от ПГ „БСП лява България“ от по-рано днес за манипулации и злоупотреби с евросредства.

„По принцип запазвам хладнокръвие по отношение на целия репертоар на темата еврофондове, който идва от колегите от ляво“, посочи Дончев. „В конкретния случай ми е трудно да запазя обичайното хладнокръвие, доколкото има опасност от създаването на смут в научните среди“, заяви той.

„За първи път ми се случва да ме обвиняват за това, че си гледам работата“, коментира той. Вицепремиерът обясни, че е получил 10-15 писма от представители на различни академични институции, които молят за удължаване на срока с 1 месец, като твърдят, че в организацията на схемата има редица технически неточности. По думите му след направен анализ е констатирано, че такива грешки съществуват. „Преди 2 дни пращам писмо на вицепремиера Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и посочвам въпросните технически грешки, като ѝ предлагам да намери вариант да прекрати схемата и да я обяви наново“, посочи вицепремиерът и обясни, че това означава срокът за приемането на документите да стане средата на март. Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник поясни, че се проучват вариантите дали схемата да се прекрати и да се обяви наново или да се търси вариант схемата да се удължи. „Няма спрени и загубени пари, който твърди нещо подобно или е злонамерен, което да кажем, че не е проблем, а това което би било проблем е, че не разбира изобщо от материята“, заяви вицепремиерът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.22 | 20:37

2
комунистите могат те винаги използват лъжливи обвинения и клевети и винаги накрая губят и падат
Бойко курвоооооооооооо

2017.01.21 | 10:15

1
На съд и по затворите ваща мама !

Добави коментар

Водещи новини