Експерт: Полицаите в селата само ще присъстват

Няма лошо да се дават пари, въпросът е къде отиват тези пари. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият зам.-директор на Института по психология към МВР Росен Йорданов по повод плана на правителството за разполагане на полицай във всяко село.

В селата ще има полицейско присъствие - назначените там просто ще присъстват и нищо друго. Един полицай с авторитет може да охранява и три населени места, а един полицай без авторитет и едно не може, заяви Йорданов.

МВР се превръща в една административно-охранителна структура, с все по-малко самостоятелна преценка. В момента се извършва подмяна на обществените функции на прокуратурата и полицията.  Когато всички служби бъдат подчинени на прокуратурата, става по-лесно да овладееш една от службите и да контролираш всичко, защото прокуратурата не се отчита пред никого, коментира експертът.

Като цяло реформите в МВР не се случват. След оставката на Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. имаме едно имитиране на реформи. Работата на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. няма да бъде запомнена с нищо. За реформа могат да мислят хора, които имат опит в системата и болеят за проблемите й. В средите на МВР самостоятелността не се позволява, а кадърността не се цени. Връх в МВР взеха чиновниците, каза още Росен Йорданов.

Коментари

 1. 2017.01.20 | 07:20
  Ти не си експерт в охранително-оперативната работа,но горе долу казваш истината.Не си прав за полицаите по селата.Спомняш ли си убийството наскоро на 82 годишният бизнесмен на село,ако някой беше проверил личните карти на двамата цигани в кръчмата,убийство нямаше да има,защото щяха да са вече обозначени.Обслужването на селата от т.н. младши районни инспектори е от голямо значение,не само в борбата с битовата престъпност
 2. 2017.01.19 | 23:06
  По-добре да присъстват, отколкото да не присъстват!
 3. 2017.01.19 | 23:06
  БИВШ СЛУЖИТЕЛ ЗНАЧИ НЕКЪДЪРНИК НИЩОПРАВЕЩ ПАРАЗИТ НА ТАКИВА БИВШИ ПРОВАЛЕНИ НЕ ДАВАЙТЕ ДУМАТА.ТЕ СА ИЗРИТАНИ ЗА НЕКАДЪРНОСТ
  1. 2017.01.17 | 23:24
   Това е един от малкото истински специалисти, този не е изритан сам се е дистанцирал от некъдърниците. Жалко, че не се чуват съветите на истинските специалисти. То е така във всички сфери в България.
 4. 2017.01.17 | 23:24
  Даже и това с присъствието не е сигурно?!
 5. 2017.01.17 | 18:02
  Алооооооооо в частният сектор за присъствие не плащат!
 6. 2017.01.17 | 15:29
  алооооооо БЪЧАВАРОВА на хората регистратори с униформи не им трябват ,стига бълва глупости , ми той шефъ ти е такъв ,резултата е ясен
 7. 2017.01.17 | 10:53
  Ти от "Частният сектор",каква я свърши в работата си?!?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет