Ето на какви въпроси ще отговарят министрите след ваканцията

  • 03 януари 2017 13:53

  • 4564
  • 1
Ето на какви въпроси ще отговарят министрите след ваканцията
© Булфото (Архив)

Дългата коледна ваканция на депутатите приключва следващата седмица. На 11 януари те ще влязат отново в Народното събрание, за да работят. В първата сряда от месеца се очаква и блиц контрол с участието на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и вицепремиерите в оставка. Вече няколко месеца министър-председателят в оставка отказва да отиде в парламента, въпреки че депутатите от опозията на няколко пъти настояваха за незабавното му изслушване по различни теми.

По време на ваканцията пък някои депутати продължиха да бъдат дейни, възползвайки се почивните дни, за да внесат въпроси за парламентарния контрол с министрите. Отново най-дейни се оказаха Петър Славов и Мартин Димитров (РБ). На 27 декември те са входирали въпрос до Вежди Рашидов отновно изграждане на паметник на св.княз Борис І - Покръстител в столицата . Заявката беше,ч е подобен паметник ще има през 2016 г., но това така и не стана.

Двамата депутати са отправили въпрос и към Теменужка Петкова за възможна криза с доставките на газ в началото на 2017 г. Темата е актуална на фона на напрежението между Русия и Украйна, откъде се осъществява и транзитът на газ към нашата страна. В края на мандата на сегашното правителството депутатите настояват и за отчета на няколко министри за изразходването на средства през последните години.

Кирил Добрев от БСП пък отправил интересно питане към земеделския министър Десислава Танев. То е относно публикация в столичен ежедневник със заглавие "Лукарски стреля по Румен Радев". В статията се твърди, че на лов Лукарски стрелял по снимка на новоизбрания президент.

Актуален е и въпросът за предприети мерки за гарантиране безопасността на населението при превоз по жп на опасни товари през неселени места. Темата за състоянието на жп мрежата у нас отново стои на дневен ред след трагедията в Хитрино.

Постъпилите въпроси по време на почивните дни са 15 на брой, като някои депутати са задали едни и същи по тематика въпроси, показа проверка на Novini.bg

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въпрос към Кунева

2017.01.10 | 13:54

1
Кога най-после ще извърши проверка на регионалният инспекторат в Кърджали.Безобразията на Гроздан Колев продължават!Има ли държава,или всичко зависи от феодала Цвета Караянчева,която командори и министрите!

Добави коментар

Водещи новини