ЕК: Можем да прекратим механизма за България по всяко време

  • 21 декември 2016 15:50

  • 4516
  • 4
ЕК: Можем да прекратим механизма за България по всяко време
© GettyImages/Gulliver

Не е в интерес на процеса да се дава дата за прекратяването на механизма за сътрудничество и проверка. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Единствената работна хипотеза, с която разполагаме, е казаното от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че се надява да успеем да отменим механизма до края на мандата на тази комисия (2019 г. - бел. кор.). Това би могло да бъде по всяко време в рамките на мандата, поясни Тимерманс.

По неговите думи поставянето на краен срок за действие на механизма не би отчело фактите на място. Според мен е много по-добре за България да останем съсредоточени в целта.

Под ръководството на премиера Бойко Борисов бяха постигнати резултати, особено в борбата с данъчните измами. Резултатите са забележителни - събрани са допълнително над два милиарда евро в бюджета в последните две години. Поздравявам го за това усилие. Никога не съм поставял краен срок за действието на механизма, заяви Тимерманс по повод срещата му миналата седмица в Брюксел с премиера в оставка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4516 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
asd

2016.12.22 | 17:37

4
Другаря Борисов еднолично ли ги събира тия данъци и акцизи от финансови престъпници? Защо след като е събрал 2 милиарда няма нито един подведен по отговорност или в затворите. Явно олигархията му се е лишила от малко келепир да замаже ЕК.
гошо

2016.12.22 | 14:05

3
ЕК=крадци,терористи,убийци.

2016.12.22 | 14:04

2
Диктатурата от Брюксел пак заплашва, а ние може ли по всяко време да напуснем ЕС, за благото на нашия народ..! Аман от нагли самозабравили се бюрократи..!
ГУНГЕРИ...

2016.12.22 | 10:32

1
ВЗЕМАЙТЕ СИ БЕЖАНСИТЕ И АЙЕ ДО.....

Добави коментар

Водещи новини