АБВ: Не използвайте инцидента в Харманли за насаждане на омраза (видео)

  • 25 ноември 2016 11:57

  • 4377
  • 1
АБВ: Не използвайте инцидента в Харманли за насаждане на омраза (видео)
©

Вчера бяхме свидетели на инцидент в Харманли. Не е редно да политизираме случая, да се упрекваме, но трябва много адекватно да оценим ситуацията. Да признаем грешките, ако има такива и да предложим решения за българските граждани и решения за мигрантите, мирно решение и за двете страни. Това каза депутатът от АБВ Светослав Белемезов в декларация от името на партията, прочетена от трибуната на НС.

В противен случай някой целенасочено насажда страх сред обществото и размива границите между понятията между бежанци и мигранти, и тероризъм“, предупреди той.

По думите му призивът за свободно използване на СРС-та вчера в комисия едва ли е било най-доброто решение. „Проектът на Закон за противодействие на тероризма бе приет на първо четене под натиска на страха от тероризма и едва ли това е най-правилният подход“, коментира той.

Обществото не изпитва доверие в институциите, гражданите и неправителствения сектор са с нагласа, че с този закон ще се спекулира, че ще бъдат накърнени техни права“, заяви Светослав Белемезов. Той посочи, че от АБВ призовават за по-отговорно отношение към тази чувствителна материя.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.26 | 16:22

1
Абе каква ти "омраза" бе червен боклук! От кога да кажеш истината се превърна във акт на "омраза"! Българите ни е страх че искате да подмените народа със ЦИГАНИ И БЕЖАНЦИ Аз питам кой ви плаща за това адско деяние !

Добави коментар

Водещи новини