Петя Първанова: Заразите в центъра за бежанци в Харманли се дължат на лоша хигиена

  • 22 ноември 2016 07:38

  • 5344
  • 2
Петя Първанова: Заразите в центъра за бежанци в Харманли се дължат на лоша хигиена
©

Вчера съм издала съм заповед, с която лицата от центъра за бежанци в Харманли нямат право да напускат територията му. Тъй като той обаче не е ограден напълно и има 100 метра, които няма как да се оградят, там има жива охрана. Това заяви председателят на ДАБ Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12 в ефира на БТВ.

По думите й от снощи е засилена частната охрана в центъра. Има и подразделения на жандармерията, успокои тя хората от града, които заявиха, че се страхуват от разпространението на блести.

„На територията на центъра има наличие на хора, болни от различни заболявания, но броят им не надхвърля процента на болни хора на територията на българските градове. Тези зарази се дължат на лоша хигиена. За това, че има заболявания на територията на Харманли сме уведомили още преди месец, но тогава не се обърна толкова голямо внимание. Взели сме превантивни мерки. Няма ден в който ние да не даваме отчет на някой какво се случва в центровете“, коментира Първанова.

Тя призна, че е имало 200 случая на бежанци с видими рани по телата, но допълни: „60 от тях бяха преценени за ще имат нужда от консултация със специалист, при 6 веднага беше започнато лечение, едно лице е отказало да се лекува, но по-късно се е съгласило. Ежедневно се извършват прегледи“, увери Първанова.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а

2016.11.22 | 23:17

2
Брао ма докторке! От кога маларията се дължи на лоша хигиена?
ха, ха, ха

2016.11.22 | 23:17

1
Тя не е доктор, а генерал???

Добави коментар

Водещи новини