Няма юридически проблем, ако Плевнелиев започне да отзовава посланиците, свързани с Държавна сигурно

  • 17 декември 2011 15:36

  • 1122
  • 2
Няма юридически проблем, ако Плевнелиев започне да отзовава посланиците, свързани с Държавна сигурно
©

Няма юридически проблем, ако Плевнелиев при встъпване на поста си, започне да отзовава дипломатите, принадлежащи към бившите служби, каза Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в предаването „Факторът Кошлуков“ по TV7.

С това той отговори на Любен Корнезов, който заяви, че подобен акт противоречи на решението на Конституционни съд и отново ще бъде оборено от него. Недопустиво е димпомати с агентурно минало да представляват България пред света, смята външният министър, защото те уронват престижа на държавата. Така иначе, тях не ги канят на протоколни срещи. МВнР и МС вече са започнали процедури за предложение към президента кои именно дипломати да бъдат отзовани, тъй като случаите са различни и има и такива с изтичащ мандат.

На въпрос на Емил Кошлуков за съдбата на дипломатическите имоти зад граница и особено тези на закритите мисии външният министър каза, че много от тях са в процес на разпродажба. Това според него ще спести много средства на държавата, и от друга страна ще бъде въведен текст в Закона за бюджета, който ще задължи МВнР най-сетне да излезе на светло с наемите, които генерира от имоти в чужбина и да се спрат злоупотребите с това.

Българските граждани трябва да са спокойни, че България няма да плати нито лев за стабилизиране на Еврозоната, увери Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Данъчните политики са национален приоритет, не общностна политика, така че никой не може да ни задължи да увеличим данъците си в полза на закъсалите държави от ЕС, каза той. Категоричният интерес на България, обаче, е да задълбочава интеграцията си в ЕС, защото ние сме малка икономика и не можем да си осигурим икономическа стабилност, ако не участваме в обшия европейски пазар. Наистина ЕС е в трудно положение, коментира външния министър, защото не се спазват правилата. Наказват се по-малките държави, докато с по-големите се правят компромиси. Но трябва да уважаваме решителността на големите държави за справяне с кризата. Засега нямаме основание да смятаме, че еврото ще спре да съществува, коментира външния министър в студиото на Емил Кошлуков.

"Ако се наложи, ще съдим Гърция. Няма как страната за пореден път да търпи загуби заради протести“, каза Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по повод на намеренията на гръцките фермери отново да блокират границата с България.

След визитата си в Молдова от миналата седмица Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 коментира, че политика на правителството трябва да върви в две посоки - подпомагане на българските общности в чужбина, както и да се помага на тези етническите българи от чужбина, които искат да се интегрират в българското общество. Според водещия Емил Кошлуков облекчаване на процедурите за придобиване на българско гражданство от тези групи би решило демографския проблем в България.

Последвайте канала на

1122 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sofia

2012.03.14 | 22:05

2
Ja da vidim vashiat ''poznat-priatel '' g-n Nikolay Tzanev dali shte bade osvoboden ! tolkova smeshni ste stanali , 4e nikoi ve4e ne vjarva ! zapoznat sam s takiva li4nosti , i kakvo .....
Horata imat pamet

2012.03.14 | 22:05

1
Абе Младенов как да ти се вярвя като ти самият си:заченат, израсннал, възпитан и облажил се от превилегиите на бившите кадри на ДС?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини