Ген. Кирчо Киров: В сънищата си Ердоган вижда Турция като глобална сила (видео)

  • 29 октомври 2016 16:57

  • 22527
  • 6
Ген. Кирчо Киров: В сънищата си Ердоган вижда Турция като глобална сила (видео)
©

Събитията, които се развиват около Мосул са много сложни, заяви генерал Кирчо Киров в предаването Офанзива по Канал 3.

По думите му засега трудно може да се зароди нова бежанска вълна.

Една от причините е, че джихадистите се стремят да задържат цивилното население като жив щит.

Той коментира и фактора турска армия. По думите му  Ердоган има желание да заиграва с историята. Турският лидер посочи Мосул като един от регионите, които са влизали в турската империя. Той има желание да утвърждава Турция като силен фактор в региона.
Неговите амбиции са Турция да се превърне в глобална сила, което е невъзможно, но може би в сънищата си Ердоган вижда Турция като наследник на Османската империя, коментира ген. Киров.

Не мисля, че неосмонаизма има някакво значение за Москва. Руският президент е доказал себе си като изключителен прагамтик. Съновиденията на Ердоган нямат значение за него, коментира още той.


 

Последвайте канала на

Нора Виткова
22527 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Колега киров

2017.02.10 | 08:32

6
Малко е обидно тази личност да се напъва с анализи и преповтаряне на изнесени инфоармаций да заема публично пространство.По скоро ни лиши от селското си криминално присъствие и си търси по добри адвокати за следващото ти обвинение в кражби,измами и лъжи.

2017.02.10 | 08:11

5
Другарю генерал,Вие май все още живеете в средата на 20-ти век.Най-лошото е ,че не сте чел и сводките за икономиката Турция,които са Ви изпращали другарите ! Лошо,много лошо другарю генерал .
пипипи

2016.11.04 | 23:45

3
Пич това с икономиката на турция беше 2 години и направиха 6% ръст (китай има от над 10 години двойно по-голям ръст). Ореваха света колко са "велики" турците с тея 6%. Нямат нито акъл нито сила нито нищо да бъдат глобална сила. Регионална да, но глобална - ХАХАХА. Та 1/3 от населението на тази държава е с етнос различен от турския, който мрази турците. То бъдеще няма те за глобалност мислят.

2016.11.04 | 23:46

4
Бо клук!

2016.11.04 | 23:45

2
В розовите му сънища, където се гушкат с Бойко. Само не е се знае кой е активната страна. Едно е ясно, в свалката с кюрдите Ердоган ще е пасивната страна.
Росен

2016.11.04 | 23:45

1
Генерала нещо се е объркал!!!!!! Ако е забелязал Ердоган всеки ден изтрепва терористи, влиза и излиза където си иска!!!!! Америка, Англия дори цяла Европа , НАТО мълчат . Та те вече са велика сила. С този опит за преврат който беше организиран от чужди служби и целяха да си поделят цяла Турция не само че не успяха но и направиха Ердоган по силен, човека си каза скоро ще и

Добави коментар

Водещи новини