Сергей Игнатов: Не знам как Миленко разчита на българска помощ след вандализма на Каймакчалан

  • 26 септември 2016 18:02

  • 8114
  • 0
Сергей Игнатов: Не знам как Миленко разчита на българска помощ след вандализма на Каймакчалан
©

Да посегнеш на паметник, свързан със загинали, е варварство. Едновременно с това показва, че в последните 25 г. имаме много пропуски в работата ни с нашите съседи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ историкът и бивш министър на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по повод вандалския акт на македонския журналист Миленко Неделковски, който потроши паметната плоча на връх Каймакчалан.

Не знам как Миленко разчита на българската помощ за евроатлантическото бъдеще на Македония след този акт, добави Игнатов.

В Македония продължават да работят сръбските служби въпреки цялата драма след разпадането на бивша Югославия, а и не само сръбските. Вандалският акт показва, че Коминтерновският модел на разделяне на нации работи безотказно, подчерта историкът.

Той коментира и бежанската криза, като заяви, че вина за нея има и евроатлантическият свят с помощта си за свалянето на диктатори в мюсюлмански държави. Виждате какво се случи след това – там настана една вакханалия, която доведе и до бежанската криза в Европа. Малцина се замислят и за цъкащия вулкан на юг от Египет – Судан. Имам информация, че скоро вулканът може да изригне и 15 милиона икономически мигранти да тръгнат насам. В Сирия пък се плаща и на едните, и на другите, като че ли докато не се избият взаимно до последния човек. Процесът там е един организиран хаос, коментира Игнатов.

Ние в ЕС трябва да се замислим по-дълбоко за това, че се рушат част от световните устои. Имаме нужда от централизирана външна политика и обща система за отбрана. Говори се, че Европа е мека сила, но и в мекотата трябва да има твърдост. Ако политкоректното говорене не бъде заменено от действия, има опасност Европа да остане в периферията на световните процеси, предупреди историкът.

България няма никакъв шанс извън ЕС и това трябва да бъде ясно на всички, които подлъгват своите избиратели. Европа няма да бъде разрушена, тя има дълбоки исторически корени и ще преодолее всичко, каза още Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини