Николай Младенов: Случващото се в Сирия е сложна ситуация

  • 22 септември 2016 11:28

  • 1759
  • 2
Николай Младенов: Случващото се в Сирия е сложна ситуация
©

Случващото се в Сирия е сложна ситуация, която оказва ефект върху региона. Така описа ситуацията специалният координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 пред БНР. Въпреки инцидента с хуманитарния конвой, американската и руската страна са готови на всичко да се продължи действието на мирното споразумение.

Младенов заяви, че придържането към примирието и намирането на изход от ситуацията е по-спешно от всякога. На езика на дипломацията той изрази предпазлив оптимизъм.

Важното е, че въпреки трудностите през последните дни и изострения диалог, няма прекъсване на разговорите между руската и американската страна, които продължават буквално и в момента, каза бившият външен министър.

Запитан в каква фаза са отношенията му с Израел, след тиражираните в медиите критики срещу него от Тел Авив, относно позицията му за Газа, Младенов каза: "Да, ние продължаваме да работим заедно, въпреки медийните спекулации по този въпрос. Проблемът за специалния координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес е, че политическият диалог е все още блокиран и че все още има опасност от насилие".

Според него рисковете се увеличават. Причините от една страна са засилената политика на Израел за строителство на селища в Западния бряг, а от друга – продължаващия разрив между палестинските фракции и сериозни бюджетни проблеми на Палестинската автономия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.27 | 18:29

2
Докога Русия ще поддържат Башар Асад- сирийския Хитлер, избиващ народа си? Народът бил го избрал! Ами то и Хитлер народът го избрал, а после не могат да се отърват от него!

2016.09.27 | 18:29

1
ай стига бе Младенов ти откакто прие Исляма и стана Шиит почна да осмисляш неща които и малкете деца знаят

Добави коментар

Водещи новини