С новите промени в закона ГДБОП ще лови повече каналджии

  • 14 септември 2016 09:31

  • 1843
  • 1
С новите промени в закона ГДБОП ще лови повече каналджии
© Булфото/Архив

С увеличавана на правомощията на служителите от ГДБОП им даваме възможност за по-спокойна работа срещу каналджийството, нелегалните мигранти, евентуалните заплахи от тероризъм. Очакваме служителите на ГДБОП да бъдат адекватни на ситуацията. В лицето на директора им, те ни уверяват, че имат готовност да поемат тази нова роля. Това смята депутатът от ГЕРБ И зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Румен Иванов.

Той коментира, че е постигнат „разумен компромис“ с приемането на измененията. Вчера в парламента се състоя дискусия, на която бяха обсъдени предложенията на правителството относно системата на МВР. Приеха се част от структурните предложения, но бяха отхвърлени исканията на вицепремиера и ресорен министър Румяна Бъчварова за орязване на обезщетенията при пенсиониране,

"Същността на реформата в този законопроект беше изваждането на голяма част от административните услуги в отделно държавно предприятие. Отпадат текстове свързани с т.нар „социален пакет“, но реформата не се състои само в това да се отнемат привилегии на служителите", коментира пред БНР Румен Иванов.

Той добави, че системата на МВР е системно недофинансирана и не бихме си позволили, в този момент на натиск към тази система за сигурност, да я дестабилизираме.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.14 | 17:38

1
Тия вицове на друг ,ние не се смееме !Та нали "каналджиите " работят съвместно с полицията !Е и понякога и за каналджиите по нещичко от парите им оставят !

Добави коментар

Водещи новини