СОС избира утре временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост"

  • 18 август 2016 15:39

  • 2227
  • 0
СОС избира утре временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост"
© Novini.bg

Временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост" избира утре Столичният общински съвет /СОС/ на извънредна сесия.

Вносител на доклада е председателят на СОС Елен Герджиков. Досегашният кмет на района Цвета Авджиева подаде оставка, поискана й от ръководството на ГЕРБ след протести на граждани срещу застрояването на детска площадка в ж.к. "Младост" 1.

До провеждането на изборите за нов кмет на района трябва да бъде избран временно изпълняващ кмет. Днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска каза, че според нея изборите трябва да са заедно с президентските, за да не се харчат излишни средства. Има такава възможност, но зависи от датата, която президентът ще насрочи, посочи кметът. Тя обясни, че Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение и да го представи на Централната избирателна комисия.

Важно според кмета Фандъкова е СОС да назначи временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост", за да може районната администрация да продължи да работи и да изпълнява ангажиментите си към гражданите. Временно изпълняващ ще бъде един от двамата заместник кметове, каза Фандъкова. Двамата зам.-кметове са Ганетка Николова и Александър Лукаров.

Последвайте канала на

БТА
2227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини