Миков: Задкулисни договорки прозират зад кандидатурата на ген. Радев

  • 18 август 2016 07:55

  • 5811
  • 2
Миков: Задкулисни договорки прозират зад кандидатурата на ген. Радев
©

След вчерашното заседание на Националния съвет останаха редица въпроси, които трябва да бъдат изчистени, за може БСП да постигне добър резултат на президентските избори. Напрежението на пленума беше породено от редица пропуски и неясноти, включително и тази около отношенията ни с АБВ. Това каза в сутрешния блок бившият председател на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той заяви, че има сериозни съмнения в редиците на социалистите за задкулисни договорки при издигането на кандидатурата на ген. Румен Радев. Преглеждайки номинацията, става ясно, че тя не е заради популярност, а по-скоро заради въздействие от определени кръгове в ръководството, включително и заемане на позиция от председателя г-жа Нинова, която застана зад номинацията, посочи Миков. Според него с предварителните разговори между БСП и АБВ въпросът с кандидатурата на ген. Радев е бил предрешен.

Във времето дейците на АБВ трябва да дават доказателства, че осъзнават грешките си, с които нанесоха сериозни поражения върху лявото представителство. Без такова осъзнаване няма как членовете на БСП да се консолидират около коалиция с АБВ, категоричен е бившият председател на БСП.

Смущаващо е, че кандидатът трябва да застане на силни леви позиции, за да могат членовете ни да се идентифицират с него. Този въпрос ще видим как ще се развие. В тази посока ген. Радев ще трябва да положи доста усилия, тъй като целта на всеки едни избори е търсене на доверие и разширяване на влияние, подчерта Миков.

Според него кандидатът на левицата за вицепрезидент трябва да допълва президентската двойка и да бъде в синхрон с кандидат-президента. Те двамата трябва да внушават доверие в лявата политика, каза бившият лидер на БСП. Миков добави, че според него кандидатът за вицепрезидент трябва да бъде излъчен от средите на БСП.

По думите му върху Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е упражняван натиск да се откаже от номинация за президент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5811 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
00

2016.11.22 | 16:17

2
И този човек е бил шеф на партия и парламент.Примитивен изказ и посредствен интригант,при това нахален и балониран като неговата бира.

2016.08.18 | 14:49

1
Какво да ги правиш, евроатлантици.

Добави коментар

Водещи новини