Попова: Проучванията не са установили, че Бююк има нужда от убежище

  • 12 август 2016 11:43

  • 4690
  • 5
Попова: Проучванията не са установили, че Бююк има нужда от убежище
© Булфото

Убежището е една от формите за закрила и след проучвания на комисията няколко месеца не се събраха данни, които да установят, че има основания по закон турският гражданин да получи точно този тип закрила. Това каза днес в отговор на въпрос за отказа за предоставяне на убежище на турския гражданин Абдуллах Бююк вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

В молбата се претендира за политически преследвания, затова че може да е неудобен в собствената си родина, но с политически мотиви по-скоро се иска друг тип закрила, поясни вицепрезидентът.

Тя допълни, че обстановката е много сложна, тежка и е трудна за преценка. За нас като държава и като общество е може би най-трудна, защото става дума за междусъседски отношения и става дума за ситуация, която изисква познаване в детайли, много информация, не само обмяна на информация, но и добро разчитане на тази информация, добра оценка и преценка, затова трябва да сме много внимателни, обясни Попова.

Сигурно ще бъдем засипани от подобни искания и за нас не остава нищо друго освен да си гледаме работата по закон - когато хората търсят някакъв вид закрила, нещата да бъдат оглеждани спокойно и внимателно, смята Попова.

Вицепрезидентът призова да сме внимателни и в оценките към българските институции, защото в момента всички са подложени на най-високото напрежение заради регионални и глобални проблеми.

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на бе в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", където откри петото издание на Международния фестивал "Магията на куклите". Тя заяви, че този форум за нея е среща на бъдещето, а в него ще участват повече от 200 деца от България, Русия и Германия, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4690 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Веселин Василев

2016.08.14 | 23:02

5
Докато изкоментирате темата ще гръмнат още доста.
gost

2016.08.14 | 23:02

4
Тя България ако ставаше за убежище българите нямаше да бягат по цял свят. Намерил къде да търси убежище.

2016.08.13 | 00:55

1
О ,горкия Бойко ,вода ненапита !Ами хвани единия ,удари другия !Един синджир са !
Крачун

2016.08.14 | 23:02

3
Горката Сивушка!

2016.08.13 | 00:55

2
Защо , Виктор Николаев не покани и нея на разпит - защото казуса е в нейната компетенция , а за всичко се търси вината в Бойко ?

Добави коментар

Водещи новини