Бъчварова: Не се обиждаме на АБВ, те предпочетоха да работят за себе си, а не за държавата (обновена

  • 03 август 2016 12:04

  • 2379
  • 5
Бъчварова: Не се обиждаме на АБВ, те предпочетоха да работят за себе си, а не за държавата (обновена
©

ГЕРБ не се обижда от изявленията на АБВ, те си следват тяхната линия. Напускайки коалицията, те предпочетоха да работя за себе си, а не за държавата. Това зави вътрешният министър и вицепремиер Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. на брифинг след заседание на Министерски съвет.

Следим ситуацията за бежанската вълна. Разговаряме и сме в непрекъснат контакт с ЕС, увериха ни, че турската страна ще продължи да спазва поетите си ангажименти. Трябва им време, за да възстановят силите си. С цялата си отговорност предприемаме мерки, които целят да осигурят сигурността ни. През последните дни потока от мигранти е динамичен и има задържани групи от хора по границата ни. Разработваме структурна промяна в МВР - Център за борба с трафика, за да базираме на едно място всички отговорни институции. Подготвя се едно решение и ще трябват няколко дни, за да заработи. Няма да влизат структури, а само техни представители. Така по-бързо ще се анализира информацията и ще се действа, категорична е Бъчварова.

По думите й сме заявили готовност да приемем повече офицери от ФРОНТЕКС, но на първо време в страната ни ще дойдат 60 души.

Тя заяви, че спецакциите срещу нелегалната миграция се провеждат периодично. Министър Бъчварова обясни, че предприетите действия са продължение на усилията ни да се легализира присъствието на чужди граждани в страната, на незаконните мигранти. „Установяваме присъствието им в столицата. Тези операции ще се провеждат периодично, за да ограничим максимално хората, които преминават нелегално през територията ни”, допълни тя. „Не можем да ограничим предвижването на хора, които са минали процедурата за получаване на статут и се опитваме да регулираме присъствието им така, че да не създава проблем на гражданите”, поясни тя. „Заради това ще има патрул на жандармерията и ще провеждаме тези операции, за да не даваме възможност да се появяват неочаквани развития. Къде да бъде патрулът се преценява оперативно, спрямо наличната информация. Трябва да създадем ред, по който тези граждани пребивават на наша територия", каза още вътрешният министър.

Последвайте канала на

Калина Христова
2379 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.08.04 | 08:25

3
докога ще търпим тая патка народееееее
ВАЖНО

2016.08.04 | 08:25

1
КОЛКО Е ЗАГРИЖЕНА.........МИЛАТА ТЯ........ША ОПРАЙ БГ

2016.08.04 | 08:25

2
Голямо хвалене но да не забравяме на кого е възпитаничка !!!

2016.08.04 | 11:15

4
Що вие да не би да работите за държавата и за народа.Работите изключително за вашия просперитет благоденствие лично обогатяване и облаги.Поправи ме ако греша.

2016.08.04 | 16:21

5
То и ти за това работиш , ама го намираш за съвсем нормално , но нищо не казваш , КОЙ е този "съвършения "който да води , или е водил държавата та сега тези да са различни ?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини