Даниел Вълчев: Антикорупционният закон не решава въпроса с корупцията

  • 07 юли 2016 07:58

  • 1678
  • 3
Даниел Вълчев: Антикорупционният закон не решава въпроса с корупцията
©

Няма съвременна държава, която да може да обяви, че няма никакви корупционни практики. Големият проблем в България е че това е много често явление. Това каза в сутрешния блок на БНТ Даниел Вълчев от "Движение България за гражданите".

У нас има цели корупционни гроздове, сраствания между политици, администрация и бизнес. Има и нагласа, че ако не минеш по този път, значи си будала – другите ще го направят, а ти ще отидеш назад. Ако това не се промени, нищо няма да се промени. Ако не се въведат механизми да не се решават "на тъмно" нещата, нищо не може да се случи, заяви Вълчев.

По думите му, антикорупционният закон ще извади на светло само имуществото на хората, заемащи висши длъжности, но няма да реши ред други проблеми, свързани с корупцията. Този закон създава някакви опасения у хората, които трябва да го приемат. Той трябва да бъде приет, правилна стъпка е, но не решава въпроса с корупцията. Може да бъде решен, ако се видят основните корупционни теснини в България и всяка от тях да се запуши, подчерта Даниел Вълчев.

Като пример той даде обществените поръчки, които според него трябва да бъдат типизирани. Не може да се остави на чиновника да си прави каквото си иска и да ги променя с цел да спечели “неговия човек”. Ако държавата ни не се справи с корупцията, не можем да очакваме това да сторят европейските чиновници, категоричен е Вълчев.

Той заяви, че в Реформаторския блок продължават да текат разговорите за номинация за кандидатура за президентските избори. Надявам се до края до месеца да се обединим около една кандидатура с граждански профил и тя да има успех, посочи Даниел Вълчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1678 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.07 | 16:49

3
какво се случи е кмета на Пазарджик, Балчик и други подобни само констатираме проблем и дотук, отнето имущество да има, отстранен от длъжност без право да заема постове има ли, няма само закони пишем
ааа

2016.07.07 | 16:46

2
Реално погледнато си е"прах в очите на хората" и "чист" ПИ-АР на най-корумпираните у нас.

2016.07.07 | 10:00

1
ТОЗИ ЗАКОН ПО СКОРО ЩЕ ЗАЩИТИ И БЕТОНИРА КОРУПЦИЯТА.ЖАЛНА НИ МАЙКА

Добави коментар

Водещи новини