Борисов към Нинова: Само пророк може да каже какво ще стане след Брекзита (видео)

  • 06 юли 2016 13:23

  • 3504
  • 4
Борисов към Нинова: Само пророк може да каже какво ще стане след Брекзита (видео)
©

Резултатите от референдума във Великобритания предизвикаха сериозни трусове в Европейския съюз, но решението на гражданите трябва да се уважава. Това каза по време на парламентарния блиц контрол председателят на ПГ на "БСП лява България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Нашите притеснения са за българските граждани във Великобритания и за отраженията на референдума у нас. Това решение ще има тежки отражения в страната ни. Великобритания внася 11 млрд. евро в ЕС. Ако не бъдат внасяни, европейският бюджет намалява, намаляват и евросредствата за България, посочи тя.

Ако те излязат, какво ще стане с търговският ни обем с Великобритания и с британските инвестиции – годишно са 352 млн. лв. Ако те секнат, как това ще се отрази на българската икономика? Ако се върнат работещите българи готова ли е социалната ни система да ги поеме? Направен ли е анализ с мерки, които да компенсират решението на британците, обърна се Нинова с въпрос към министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Тревогите, които имате, са тревоги на всички европейци, включително и наши, заяви Борисов. Проблемът е, че всички които забъркаха тази каша, си подадоха оставките и оставиха нещата да се случват във времето. Решението трябва да мине първо през техния парламент и не знаем дали то ще се нотифицира. Имат право да не задействат механизма за излизане, но през това време са длъжни да изпълняват всичките си ангажименти. Не е хубаво това, което се случи, но много вероятно е пък инвеститори от Великобритания да дойдат у нас, каза премиерът.

Той прогнозира, че първите реални последици от Брекзита ще настъпят към 2019 г. Ако се намери кой да отговори ясно на Вашия въпрос, ще е пророк, обърна се Борисов към Нинова.

Вие нямате позиция за българската страна какво ще правите оттук нататък. Единственото, което казвате, е че след пиянство има махмурлук. Това не е сериозно. Последиците за България ще бъдат много тежки още през 2018 г. Апелирам отсега да седнете и да набележите мерки отсега тези последици да се преодолеят, подчерта лидерът на БСП.

Да ме обвините и за Брекзита, го приемам за голям комплимент – щом мога и там да го разбъркам. Това си го направиха лидерите на опозиционните партии във Великобритания. Към днешна дата няма кой да Ви даде решение как ще се развият нещата във Великобритания. Когато стане ясен новия статут на Великобритания, ще работим за защита на интересите на българските граждани в чужбина. Нищо конкретно не мога да Ви кажа в момента, завърши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3504 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
oooooooooo

2016.07.27 | 12:56

3
Тя тъпата овца / Корнелия / да попита....защото не знае.... и утре пак ще пита... защото е тъпа !

2016.07.27 | 12:57

4
Тъп въпрос ли ? А отговора ,остър ,остър ,като д-то на Искра Фидосова !
БОЙКО ФЕСА Е ТУРСКА РАЧАВРА НА ЕРДОГАН

2016.07.27 | 12:56

2
БОЙКО МАЙКА ТИ ДАИБА КУРВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО
Англичаните се

2016.07.11 | 12:46

1
Отърваха от циганизация.Сега ще ги учат да плуват към Аушвиц,че там правят проби за нови видове перилни препарати?

Добави коментар

Водещи новини