Борисов за проверките в Слънчев бряг: Няма угодия (видео)

  • 06 юли 2016 12:23

  • 5631
  • 0
Борисов за проверките в Слънчев бряг: Няма угодия (видео)
© Булфото

В Слънчев бряг се проверяват по 3 пъти скъпите коли, ако целта е антитерористични мерки, то тогава питам: защо не се проверяват и евтините коли. Ще се разпоредите ли, г-н Премиер,  проверките да са по-дискретни, за да се спаси сезонът в курорта. Това запита депутатът от Реформаторския блок Костадин Марков по време на блиц контрола в Парламента.

Борисов отговори, че има една поговорка: Няма угодия в нищо. "Ако държавата не си ползва репресивните функции се казва, че няма държава, ако ги ползва, че си превишава правата и защо го прави.Само за 15 дни разликата спрямо миналата година е с 200  млн. лева повече в бюджета. Събрани са 1 млн. лева от хората със скъпи коли, които не са си плащали данъци, мита и т.н. Проверени са 150 скъпи коли в курорта. В Албена има и конна полиция, за да е атрактивно и да е красиво. Пратили сме и тестове за наркотици. Нима в дискотеките не се ползват, вариантите за пресичането на това са внезапни проверки в заведенията или извън тях. Данните показват, че не само трябва да продължим проверките през сезона, но след това трябва да отидем в зимните курорти и големите градове. От камерите наблюдаваме как автобусите обръщат и се връщат с фактури, не съм сигурен за морето и контрабандата от там, но и там се пратили кратери, за да наблюдават нещата", каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Марков му репликира, че трябва да има проверки, но е добре да се пази имиджът на курорта. Той отрече да има конфликт на интереси и помоли премиера, да се извършват проверките по-дискретно и да се провери какво точно се случва там.

Борисов отсече, че в Бургаско има 18% повече туристи спрямо 2015 година. "Хитовите заведения, които ни създават имиджа, но се надявам, че това не е така, сървърите им отиват в Лос Анджелис и после се преправя и отива в нашето данъчно. Надявам се да не бъде вече така, защото много години е било", каза още министър-председателят.

Последвайте канала на

Калина Христова
5631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини