ДБГ ще участва в номинирането на гражданска кандидатура на РБ за президент

  • 05 юли 2016 13:01

  • 990
  • 1
ДБГ ще участва в номинирането на гражданска кандидатура на РБ за президент
©

В името на консолидацията на Реформаторския Блок "Движение България на гражданите" ще участва в процедурата по номиниране и издигане на гражданска кандидатура за президент на коалицията в съответствие с решенията на контактната група.

Това е позицията от днешното заседание на Изпълнителния съвет на ДБГ, съобщиха от пресцентъра на партията. Около претендента, според ИС, трябва да се обедини широка политическа и гражданска енергия. ДБГ вижда следващите стъпки за сплотяване на реформаторите в подписване на коалиционно споразумение за явяване на президентските избори и актуализиране на съществуващото учредително споразумение, като се предвидят нови органи на управление и процедури на вземане на решения, в т. ч. и за избор на разширен Граждански съвет.

ИС на ДБГ счита, че важен фактор в консолидацията е провеждането на съюзен конгрес след президентските избори на база на изразените позиции на четири от петте партии в РБ, на който да се предприемат и действия за разширяването на съюза, се казва още в информацията. Миналата седмица СДС и ДСБ обявиха, че те няма да предлагат свои партийни номинации за президент. От двете централи също са съгласни претендентът за държавен глава на РБ да бъде от Гражданите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АНАДОЛА

2016.07.05 | 19:32

1
КУНЕВА КУРВО!

Добави коментар

Водещи новини