ВМРО за поредния цигански побой: Престъпно бездействие срещу битова престъпност

  • 22 юни 2016 11:57

  • 1971
  • 8
ВМРО за поредния цигански побой: Престъпно бездействие срещу битова престъпност
©

Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин. Това се посочва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод нападението над 28-годишния русенец Антон Спасов, който е бил тежко ранен от група цигани, заради това, че им прави забележка да не крадат от градината му.

Министерство на вътрешните работи се е превърнало в ням съучастник на всеки циганин, престъпващ законите на републиката и по най-силов и вулгарен начин отнемащ достойнството на хора като Антон Спасов от Русе, Борис Спасов от видинското село Черно поле, семейство Стефанови от котелското село Кипилово, Емилия Бузова от Видин и стотици други, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него тези българи са пребити и поругани от цигани, защото държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид. От партията обвиняват правителството и в частност МВР за престъпното бездействие по отношение на циганската битова престъпност.

След като народът ти е гласувал доверието си, то ти си длъжен да отстоиш правата му на сигурност и неприкосновеност на личността и собствеността. Отклонението от този ангажимент е гавра с всеки българин, все още останал в родината, допълва Каракачанов.

Той припомня, че спешното овладяване на битовата престъпност е едно от условията на Патриотичния фронт за подкрепа на правителство. Някой трябва да поеме отговорност, защото държавността в България е поставена на тежко изпитание. Ако борбата с контрабандата осигурява финансиране на инфраструктурни проекти, то е време да се намерят силите и волята за гарантиране на реда и сигурността в страната – от жълтите павета в столицата до улиците на най-малкото село, смятат от партията.

ВМРО припомня седемте мерки, за прилагането на които настоя Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна в началото на месец май:

1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.

3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.

4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.

5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.

6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1971 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.03.09 | 22:17

7
ще стана член на ВМРО, и на мен ми писна циганорите да си веят байрака необезпокоявани!

2017.03.09 | 22:17

8
много добри предложения и мерки !!!
Само изселването им

2017.03.09 | 22:17

6
При ал АХ ще се оправи България.
баши' Бозука

2017.03.09 | 22:16

5
Разбира само трепане през синьо-лилавите дзурли с винкел и АК-47 за всеки случай.
ники

2017.03.09 | 22:16

3
щом сте недоволни ЗАЩО подкрепяте това правителство????

2017.03.09 | 22:16

4
АБЕ нито това нито предните правителства направиха нещо по въпроса. Всички обричаха българите на бавна и мъчителна смърт и защитават циганите. ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДОСЕГА от 1989 год!
Анализатор

2017.03.09 | 22:16

2
Много етноси,народи както искате така ги наречете са идвали и са си отивали на тази земя,но всеки от тях се е стремял да създаде нещо-държава,княжество,кралство,каганат,ханство и т.н. Единствено ц и г а н и т е не могат да се похвалят с това.Защо? Защото при тях генетично е заложено да крадат,убиват (по -слабият),лъжат и т.н. Затова мярката с която нашата държава трябва да отговори на тези престъпления извършени от тях трябва да е бърза,строга и безпощадна,с пълната сила на закона.Само така ще се въдвори ред !!!!!!
gost

2017.03.09 | 22:15

1
И какъв е проблема да се вземат посочените мерки

Добави коментар

Водещи новини