Митов: България не е поемала ангажимент да участва във военна флотилия (видео)

  • 18 юни 2016 18:20

  • 2658
  • 8
Митов: България не е поемала ангажимент да участва във военна флотилия (видео)
© МВнР

България винаги е отстоявала идеята за по-засилено присъствие и учение в Черно море, но под флага на НАТО. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

По думите му това се случва и в момента. Министър Митов допълни, че страната ни не е поемала ангажимент да участва във всякакъв тип регионални формати. Той посочи, че в рамките на НАТО дълго време се води дебат за това как да бъде форматирано по-засиленото присъствие в Черноморския басейн. Този дебат продължава да се води, конкретни решения по него все още не са взети и според мен беше абсолютно излишно отделни елементи от този дебат да се превръщат в повод за публични свръхдраматизации, каза Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. За това трябва да дедраматизираме този разговор и той да стане рационален, какъвто е бил и до момента, добави министърът.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви, че след анексията на Крим и след струпването на сериозно въоръжение по Черноморския басейн и в Крим от страна на Русия, стратегическата среда и политическата среда са се променили изключително много и НАТО като отбранителен съюз има своите задължения да осигури възможности за сдържане на силите от другата страна. Той добави, че това е свързано и с въпросите за българската национална сигурност, което българското правителство е длъжно да отчита. За това нашият разговор продължава в рамките на НАТО с нашите партньори, посочи министър Митов.

Там, където свършва дипломацията, започва войната, а моята задача е дипломацията да продължи да работи и проблемите да бъдат решавани през нея, допълни Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Той посочи, че никой няма намерение да воюва с никого, НАТО е отбранителен съюз и действа така, че да може да осигури защитата на съюзниците си. Това трябва да се прави разумно, умерено и да има една политика на сдържане, която да дава ясен сигнал, че НАТО е готово да защити всеки свой съюзник, каза министърът.

Той добави, че диалогът с турските власти по въпроса продължава и се надява, че напрежението и натискът по нашите граници няма да нараства, но трябва да се вземат съответните мерки. Аз не напразно съм призовавал за план Б, посочи Митов. Вече сме отправили искане за извънредна точка на Съвета по външни работи, който да засяга именно този въпрос - изпълнението на споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Турция, каза министърът. По думите му този дебат ще трябва да се състои и да се каже какво ще правим, ако се озовем в ситуация споразумението да не се изпълнява.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2658 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.06.24 | 00:41

8
ГЛЕДАЙТЕ И ДА НЕ ПОЕМЕ!
анонимен

2016.06.24 | 00:41

7
даниелчо мама какво ти казах ,ти какви ги бръщолевиш.ходи ли на парада както ти казах .

2016.06.24 | 00:40

6
герб и бсп били на парада днес, тиквата е рязал лентичка преди откриването
Митов е Национален Предател

2016.06.24 | 00:40

4
Митов е най - големия национален предател съществувал след бай Тошо в България. Жалко за патриотите че си затварят очиъе за нова но сигурно си има финансово изражения. Като падне Бойко Митов има от сега място за работа в Щатите.
Кака Мара подробната

2016.06.24 | 00:40

5
Няма да обиждаш бай Тошо, като го сравняваш с този шматарок!
ъх

2016.06.24 | 00:39

3
цялото ни правителство есъставено от хомосексуални. всички на парада!!!
гошо

2016.06.24 | 00:39

2
Тука дилемата е EUгей или USпедераст.

2016.06.24 | 00:39

1
А бе,на този космите на гъ.а му, да не растат навътре? Е гати кавалската муцуна!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини