Гледай на живо

ЦСКА - София измъкна ценна победа срещу ЦСКА 1948 в зрелищен мач с много обрати и голове - на живо след 2:4 на "Васил Левски"

Митов: Стефан Тафров не работи срещу Ирина Бокова (видео)

  • 13 юни 2016 13:41

  • 3263
  • 3
Митов: Стефан Тафров не работи срещу Ирина Бокова (видео)
© Булфото (архив)

Външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, отрече пред камерите на Канал 3 твърдението, че посланикът ни в ООН Стефан Тафров работи срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на световната организация и по тази причина ще бъде отзован.

"Вижте, не ми се занимава нито с интриги, нито с интригантски медии, които публикуват подобен тип неща. Посланик Тафров си има мандат, той приключва на 15 следващия месец, така че предстои да преценим дали ще му бъде удължен мандатът, или, разбира се, по съвсем естествени причини, заради изтичането на мандата, той ще трябва да се върне. Но това тепърва е въпрос на решение, което ще взимаме. Писания, интриги много, колкото искате", каза министърът. Митов нарече интрига и информацията, че Тафров торпилира кампанията на Бокова. "Не ми се занимава с интриги, честно да ви кажа. Сума ти глупости се изписаха по тоя повод. Предпочитам изобщо да не се занимавам с това. препоръчвам и на вас да не попадате в капана на интригантстване. Разбира се, имате резон да ми зададете въпроса", съгласи се все пак външният министър.

По повод обвиненията на опозицията за партийните назначения във външната ни политика и трудоустрояването на секретари и съветници на президента на посланически постове, Митов оправда шуробаджанащината на Плевнелиев, позовавайки се на закона за дипломатическата служба. "Няма такова нещо като партийни назначения. Има понятието външно назначение - така е записано в закона", защити се Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Той призна, че въпросната квота е надвишена, но с малко над изискването от 20%. Това се дължало на факта, че "понякога само назначението на един външен човек води до превишаване на квотата. Не може да разрежеш един човек на две, за да влезе точно в квотата", оправда се дипломат №1.

Освен това, до края на годината предстояли още ротации на дипломати, така че можело квотата да падне до законовите проценти. "Да не се връщаме назад и да си припомняме партийните назначения на БСП, които все още са по посолствата наляво и надясно", опонира на БСП Митов. "Вижте, президентът има своята дума, когато става въпрос за посланическите назначения. Президентът е този, който издава указа и назначава посланиците", напомни външният министър и допълни, че няма как да отнеме това му конституционно право. Освен това, Митов познавал хората, които заминават на дипломатическа мисия, изпратени от Плевнелиев, и те си били доказали качествата.

"Това е буря в чаша вода!", възмути се още външният министър, който отрече да става въпрос за трудоустрояване на приближени до Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. По думите му, обществото не оставало с впечатление за "трудоустрояване" на президентските секретари, а "някои хора може би се опитват да създават такива впечатления", отново се заяде с опозицията министърът. Само преди две седмици от БСП предупредиха, че дори обмислят да сезират Конституционния съд заради посланическите назначения на президента на финала на мандата му.

Филип Епитропов
3263 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.14 | 13:27

3
хомосексуалист лют враг на всичко българско, безродник и предател на рода си
РЕАЛИСТ

2016.06.14 | 13:27

2
ТВЪРДЕ Е ДИПЛОМАТ, ЗА ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА РАБОТИ ПРОТИВ ПРОТИВНАТА БОКОВА. А ТО, КАКТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ, Е ГАДНО ТЯ ДА Е КАНДИДАТ НА БЪЛГАРИЯ.

2016.06.14 | 13:27

1
DATE E SRAM OT TAFROVCITE POZORYACHTI STRANATA NI

Добави коментар

Водещи новини