Проф. Константинов: Втори тур на президентските избори и пропаднал референдум

  • 13 юни 2016 09:25

  • 4761
  • 3
Проф. Константинов: Втори тур на президентските избори и пропаднал референдум
©

Ще имаме втори тур на президентските избори и пропаднал референдум. Това прогнозира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов. Според него е трябвало десницата да излезе с обща кандидатура във формата ЕНП. Кандидатът на ГЕРБ, който ще отиде на балотаж, ще бъде подкрепен от Реформаторския блок, каза още проф. Константинов.

„ДПС фактически се разцепи, това е факт, но на какви части ще разберем чак след като минат едни избори. Ако ДОСТ излезе със собствен кандидат, което е малко вероятно, ДПС ще имат добрата възможност да се преброят. Същото важи и за частите на РБ“, коментира експертът. По думите му, ако ДСБ излязат със собствена кандидатура, ще имат възможността да се преброят, но резултатът няма да е добър.

„Досега ДПС не са издигали истинска своя кандидатура. Още една легенда трябва да бъде развенчана – решаващата роля на ДПС при президентските избори“, посочи проф. Михаил Константинов. По думите му, ДПС имат удобната позиция да заявяват, че са в центъра, което им позволява да подкрепят, както леви, така и десни кандидати.

Проф. Константинов каза още, че предизборната кампания и издигането на кандидатите закъснява, заради започващия отпускарски сезон. Общата патриотична кандидатура винаги е възможна на първи тур. Стопяване на ледовете между АБВ и БСП е естествен процес. Левите партии ще излязат с отделни кандидати, но на балотаж АБВ ще трябва да подкрепи този на БСП, коментира още проф. Константинов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГЬОКЧЕН с боба

2016.06.14 | 13:26

2
Кочината ще се сцепи на три, според границите на трите ЕРП-та.Българите масово ще измрат ,циганите още по-бързо,а живите ще сменят гражданството си.Пенсии няма да има.Жилищата в градовете ще се разрушат.Ще бъде пустош и тръни.

2016.06.14 | 13:26

3
Благодарение на срамщ за България!
Ретрограден Юпитер

2016.06.14 | 13:25

1
Чакайте 2 млн.черни оплодители и 1млн.хиджаба.Боци не е фактор.

Добави коментар

Водещи новини