БСП: Kой ще понесе отговорността за случващото се в образованието?

  • 08 юни 2016 12:40

  • 1668
  • 1
БСП: Kой ще понесе отговорността за случващото се в образованието?
©

ПГ на "БСП лява България" пита управляващите кой ще понесе отговорността за случващото се в образованието. Това се казва в декларация на социалистите, прочетена от трибуната на Народното събрание от депутата Валери Жаблянов.

От левицата очакват Министерството на образованието и науката /МОН/ да направи анализ на причините за постоянно влошаващите се резултати от външното оценяване и да се приемат промени в новия закон за средното образование.

"Качеството пада, образованието се свлича по нанадолнището, мотивацията на учителите изчезва, родителите и българското общество са в недоумение", посочват социалистите. Това става в училищния двор на вашето правителство, кой ще понесе отговорност за всичко, което се случва - министърът на просветата Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или заместник-министърът Диян Стаматов, питат от "БСП лява България".

От групата отбелязват, че външното оценяване след 7-ми клас в последните години се е превърнало в обществена мъка и тежко изпитание за ръководния състав на МОН. Тази година не прави изключение, независимо от лакираните обещания на г-жа Кунева, коментира Валери Жаблянов. Приетият нов закон, практиките в МОН, начините, по който се приемат стандартите, липсата на учебници за 5-ти клас, всичко това създаде хаос в системата на образованието, който само ще се засилва, добави той.

Начело на МОН има неграмотно политическо ръководство, смятат от "БСП лява България" и посочиха "поредния хаос с огласяване на резултатите от матурите". Не стана ясна причината поради която заместник-министър Диян Стаматов се опита да скрие, напълно нескопосано, резултатите от матурата по математика, като съобщи за 3800 двойки, след като се оказа, че те са 16 хиляди, коментира Жаблянов.

От левицата отбелязаха, че в същото време на 19 юни в "Арена Армеец" е насрочен "гигантски учителски събор, мега събитие с неясна цел, но с ясни разходи".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2016.06.11 | 17:22

1
Отговорността за сегашната простотия на българския народ се носи изцяло от комунистите-предатели. Те избиха всички учени и образовани хора в България и оставиха простаците да управляват. Марш в Урановите мини, гнусни национални предатели и съветски подлоги!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини