Борисов казва на депутатите за кадровата политика в сектор „Сигурност”

  • 03 юни 2016 06:44

  • 4208
  • 1
Борисов казва на депутатите за кадровата политика в сектор „Сигурност”
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще отговаря на питане за цялостната кадрова политика на правителството в сектор "Сигурност". Това е предвидено в програмата на парламента за редовния петъчен парламентарен контрол. Към министър-председателя има и въпрос на депутат относно главен инспекторат към Министерски съвет .

В програмата има предвидени въпроси и към два от вицепремиерите Томислав Дончев и Меглена Кунева. Въпросът към Дончев е само един и е за привличането на инвеститор с опит, който да придобие акционерно участие и развие Българската фондова борса. Кунева ще отговаря на 6 въпроса сред тях и такива за осигуряване стипендиите на студентите по медицина и за закриване на училища.

От министрите на депутатски питания и въпроси да дават отговор в програмата са предвидени и 7 министри. Първа след вицепремиерите на парламентарната трибуна ще застане енергийният министър Теменужка Петкова. И към нея има 6 въпроса, единият от които е за дейността на "Южен поток България" АД.

На най-много въпроси по програма има да отговаря финансовия министър Владислав Горанов. Към него има въпроси и относно политиката за финансово обезпечаване на проектите за превъоръжаване и модернизация на Българската армия. В четвъртък парламента даде зелена светлина на два модернизационни проекта за армията. Те се очаква да струват над 2 млрд. лв. , които ще се изплащат в годините напред.

Всъщност въпрос има и към военният министър Николай Ненчев. Той е само един и е относно перспективи за възстановяване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Останалите членове на кабинета, които са предвидени да отговаря на въпроси са социалният министър Зорница Русинова, външният министър Даниел Митов, Транспортният - Ивайло Московски и правосъдният Екатерина Захариева.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.08 | 11:07

1
paaak li bre....maimunata boiko shoparo......yyyyyy

Добави коментар

Водещи новини