МВР затяга мерките за сигурност на Летище "София" (видео)

  • 01 юни 2016 15:10

  • 2125
  • 2
МВР затяга мерките за сигурност на Летище "София" (видео)
©

Министър Бъчварова на блиц контрол пред Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС заяви, че няма конкретен сигнал за заплаха за сигурността на Летище "София". На базата на изготвен анализ, във връзка с международната ситуация, са предприети действия за повишаване сигурността на двата терминала в столицата, предаде репортер на novini.bg.

Вътрешният министър уточни, че на останалите ни летища, мерките за сигурност са повишени, предприемат се действия отнасящи се до Летище "София". "Мерките на летището в Брюксел са впечатляващо строги и затова решихме и ние да прибегнем към тази крачка. Разширихме периметъра за проверка на автомобилите, достигащи най-близко до чекиращия се багаж", каза тя.

Мерките включват създаване на временни полицейски контролно-пропусквателни пунктове пред двата терминала на софийското летище. Ще бъде увеличен и контингентът от полицейски служители, който ще включва служители на "Гранична полиция", жандармерията, дирекция "Сигурност" към летище София и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ).

Част от засилените мерки за сигурност ще са и периодичните проверки на хора и автомобили на своеобразните КПП. Поради тази причина МВР препоръчва на пътуващите да предвидят повече време за придвижване от и до съответния терминал.

Ведомството съобщава още, че за поредна година се засилва и контрола по летищата във Варна и Бургас. Там съвместно с граничните полицаи ще патрулират и представители на жандармерията.

Последвайте канала на

Калина Христова
2125 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2016.06.02 | 14:54

2
затяга ги чак се запече

2016.06.01 | 16:35

1
мама ви проста, симулирате работа само, тая сутрин закъснях за работа, за да ме преджоби един полицай за наркотици... кой дилър ходи сутрин рано на работа се чудя?...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини