Бъчварова: Сигурността по българо-гръцката граница е гарантирана

  • 01 юни 2016 12:36

  • 2064
  • 4
Бъчварова: Сигурността по българо-гръцката граница е гарантирана
© Булфото (архив)

Днес влиза в сила протокола, който разписахме с Турция относно сигурността на границата ни. Предстои да видим как ще се изпълняват клаузите по него. Този документ няма нищо общо с договора между ЕС и Турция. Към този момент не мисля, че ще има някакъв проблем. Ще следим потока от нелегални имигранти, ако има такъв.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. по време на парламентарния блиц контрол. Тя отговори на въпрос на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от Патриотичния фронт. Съпредседателят на ПФ попита как се охраняват българо-турската и българо-гръцката граници. "Всички знаем, че през уикенда в страната се опитаха да влязат две групи мигранти. Проследени ли са те и наистина ли са от лагера Идомени? Преминали ли са границата с помощта и съдействието на гръцката страна?", попита Сименов.

"Относно гръцката граница искам да заявя, че действахме изключително бързо. Сигурността по границата е гарантирана. Първата група нелегални имигранти е върната. Днес изпратихме и последните нелегално преминали. Аз имах възможност да разговарям с бежанци от втората група. Те наистина са от лагера Идомени, но са действали без знанието на гръцката страна. Трафикантите са ги излъгали, че ще преминат през Македония. Разговарях и с гръцките власти, които ме увериха, че ще приемат обратно нелегалните имигранти и ще направят всичко възможно да не се обособява път през България", каза още Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2064 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.06.08 | 09:57

4
При това положение в България и ширещата се престъпност и безнаказаност в страната, редно е един съзнателен министър да си подаде ОСТАВКА!!!

2016.06.01 | 22:03

3
Аз вервам само на ДИнко!
Аз казах

2016.06.01 | 22:03

2
Тая дори не може да гарантира че ще ти направи хубава свирка. Да върви по-скоро на село за да готви манджи.
Всички кастрирани

2016.06.01 | 22:03

1
И резани да се изпраскат с джамиите.

Добави коментар

Водещи новини