Плевнелиев посети военноморското училище във Варна (снимки)

  • 20 май 2016 17:32

  • 3178
  • 1
Плевнелиев посети военноморското училище във Варна (снимки)
© Булфото

Висшето военноморско училище е символ на България като морска държава, заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в приветствието си към ръководството, курсантите и студентите от Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ във Варна.

Президентът беше гост на Морското училище по повод 135-годишнината от основаването на най-старото висше техническо училище у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Морското училище е и едно от първите самостоятелни национални учреждения в България, създадено само три години след Освобождението.

„Благодарение на добрата система на обучение, във ВВМУ се подготвят висококонкурентни кадри, но преди всичко личности. Сигурен съм, че сте способни да се развивате в редица области. Днес живеем в сложни времена, в условия на интензивни драстични промени, в условия на все по-динамична и непредсказуема среда на сигурност. Затова повече от всякога Родината ни се нуждае от знанията, уменията, лидерските качества и последователността на младите хора в България, каквито подготвя Морското училище“, каза държавният глава в словото си по случай празника на ВВМУ.

„Всеки от вас може и трябва да допринесе за способностите и авторитета на Българската армия“, обърна се президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към преподавателите и възпитаниците на висшето военно училище.

Константин Тодоров
3178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.24 | 10:38

1
к у р в а долна продажна.

Добави коментар

Водещи новини