Борисов се срещна с премиера на Бангладеш (снимки)

  • 20 май 2016 15:24

  • 2685
  • 2
Борисов се срещна с премиера на Бангладеш (снимки)
© Министерски съвет

Четири меморандума за сътрудничество между България и Бангладеш – в икономическата сфера и между дипломатическите институти, бяха подписани в присъствието на министър-председателите на двете страни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и г-жа Шейх Хасина. „Убеден съм, че тези договорености, които включват конкретни форми на взаимодействие, ще дадат тласък за нови партньорства”, коментира премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

 

Основна тема на разговорите бе засилването на икономическото сътрудничество. Подчертан беше потенциалът му, особено в областта на информационните технологии и съобщенията. Бангладешки компании могат да инвестират в България във високите технологии, ИТ и биотехнологиите, в първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк”, заяви премиерът Борисов.

Той посочи още добрите възможности за създаване на смесени предприятия в областта на селското стопанство и хранителната промишленост, включително на за производството на изкуствени торове за подобряване добивите на селскостопански култури в Бангладеш.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г благодари на Шейх Хасина за участието й в провелия се в София Глобален форум на жените лидери. Той посочи, че ролята на жените в политиката и в обществото е безспорна и изтъкна доверието, което им е гласувано в българските държавни институции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2685 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Брюксел

2016.05.21 | 14:41

2
И да върнеш парите боклук! 26 милиарда!

2016.05.20 | 20:26

1
Махайте го тоя продажен боклук да не ни срами по света!!

Добави коментар

Водещи новини