Плевнелиев недоволен от решението на НС за референдума: Колко пъти ще питаме народа един и същ въпро

  • 12 май 2016 15:19

  • 2970
  • 3
Плевнелиев недоволен от решението на НС за референдума: Колко пъти ще питаме народа един и същ въпро
© Булфото (архив)

Крайно неразбираемо, нелогично е да провеждаме референдум по един и същ въпрос в рамките на една година два пъти. Това не помага на пряката демокрация в България, а точно обратно - поставя е под въпрос.

Това каза пред журналисти в Шумен президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, цитиран от БТА. Той отговори на въпрос, свързан с дебатите в Народното събрание по повод на предложения референдум от екипа на телевизионното предаване "Шоуто на Слави". Няма да скрия своето притеснение от днешния дебат в Народното събрание. За мен е необяснимо, че народните представители с лека ръка вчера говориха за противоконституционност на някои от въпросите, днес обаче не стана и дума за това, просто се отказаха от отговорност, заяви президентът.

Държавният глава каза, че няма обяснение защо след като преди година е организиран референдум по въпросите на електронното гласуване, Народното събрание е допуснало още веднъж да се зададе такъв въпрос. Колко пъти трябва да питаме българския народ по един и същ въпрос?, попита президентът. За мен има много въпроси от това, което се случи днес в Народното събрание, ще мислим много в президентската институция и в много скоро време ще направя изявление към народа, чрез медиите, от гледна точка на това какви ще бъдат моите действия, допълни Плевнелиев.

В Шумен президентът ще разговаря с кмета на града Любомир Христов и с неговия екип, след което ще се срещне с ученици, носители на международни отличия по информатика. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети и Народното читалище "Добри Войников-1856", където ще присъства на тържествен концерт по повод на 160-години от основаването на читалището.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2970 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Човек от народа

2016.05.19 | 19:13

3
Я млъквай бе офшорко !

2016.05.13 | 01:23

1
За това е прав, въпросите се дублират , Трифонов можеше да включи други важни въпроси, като за Мариците , например .
iwan

2016.05.13 | 23:53

2
А бе, таквоч, .. ще питаш народа колкото пъти трябва!

Добави коментар

Водещи новини