Калфин: Работих добре в правителството, нямам причина да се оплаквам (видео)

  • 11 май 2016 12:52

  • 2413
  • 2
Калфин: Работих добре в правителството, нямам причина да се оплаквам (видео)
© Булфото

Бившият социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска даде пресконференция, на която обясни, че след като партията, която представлява е взела решение да оттегли подкрепата си от правителството, той е счел за необходимо да подаде оставка, предаде репортер на Новини.бг.

"Работих добре и комфортно в правителството, изпълнявах ангажиментите на АБВ. Нямам причина да се оплаквам", допълни той.

Калфин отчете, че за година и половина на поста е свършена огромна по обем работа, но допълни, че остава и още много за неговия наследник. „Увеличихме доходите, намалихме безработицата, извършихме пенсионната реформа, приехме различни законодателни инициативи, въведохме еднодневните трудови договори, успяхме да приемем закона за равенството между мъжете и жените, както и закона за социалното подпомагане“, даде примери той.

„Имаме реални стъпки за справяне с демографските проблеми, но най-много ще съжалявам за това, че не успях да завърша преструктурирането на ТЕЛК-овете“, отбеляза Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Той бе категоричен, че в министерството не е допуснал да има политически метли, а е държал на екипа и хората, за да се работи професионално.

Калфин заяви, че ще се радва ако АБВ и БСП имат общ кандидат за президент. "Надявам се да има раздвижване в рамките на лявото пространство, но не това е поводът АБВ да излезе от управлението". "Има мотиви за подобряване на диалога с БСП след конгреса. Длъжни сме към хората в България и политическата система да отворим каналите за този диалог. Не търсете повод в това действие с предстоящи политически събития", допълни той.

Калфин уточни, че очаква с оптимизъм диалога след конгреса на БСП.

На въпрос дали е възможно той да бъде обща кандидатура на АБВ и БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска отговори: "Тепърва е рано да се говори за кандидатури, но ако има общ кандидат между БСП и АБВ ще се радвам".


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2413 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.12 | 10:01

2
Кво работи тоя?
stojan chadziev

2016.05.12 | 10:01

1
Bez BSP,ina4e ste vi psuvat balgarite.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини