Проф. Константинов: АБВ и БСП правят опит за римейк на 2001 г.

  • 11 май 2016 09:41

  • 2513
  • 0
Проф. Константинов: АБВ и БСП правят опит за римейк на 2001 г.
© Булфото

След като социалният министър подаде оставка, а парламентарната група на АБВ обяви, че оттегля подкрепата си за кабинета „Борисов", проф. Михаил Константинов заяви, че предсрочни парламентарни избори няма да има.

„Фатално обаче изоставаме с президентските избори. Никой не посочва кандидат, правим се на луди", коментира Константинов.

Той коментира, че в България на няколко пъти връщането във властта на една политическа сила минава през президентските избори. „През 1996 година разбитата десница се върна във властта след победата на Петър Стоянов. Пет години по-късно победата на г-н Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в върна за дълго левицата на политическата сцена".

„Предстои сближаване на БСП и АБВ и единна лява кандидатура. Това е опит за римейк на 2001 година", коментира Константинов, като допусна кандидатът за президент да е именно Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

В подкрепа на това мнение застана и Татяна Буруджиева. „Г-н Калфин има по-високи интереси от това просто да бъде за втори път министър или за втори път вицепремиер", заяви Буруджиева. „Той е силна кандидатура, но вече е изгубил от кандидат на ГЕРБ", уточни все пак политологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини