Менда Стоянова: АБВ видяха шанс за управление

  • 11 май 2016 07:50

  • 2936
  • 2
Менда Стоянова: АБВ видяха шанс за управление
©

Моето мнение е, че Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е един чудесен експерт, той има качества. Съжалявам, че напуска. Той направи първата крачка в пенсионната реформа. Това каза представителят от ПГ на ГЕРБ и председател на Бюджетната комисия към НС Менда Стоянова в ефира на БТВ.

„Той напуска по политически причини. Новият социален министър трябва да е от ГЕРБ. Ако се стигне до предсрочни избори няма да е по вина на ГЕРБ“, категорична беше тя.

Според нея АБВ няма интерес от нови избори, тъй като нямам шанс да влезе в парламента. „Но сега с Нинова начело на БСП, левицата има шанс да управлява и те виждат шанс в това. Нинова и хората около нея дадоха заявка за обединение в ляво, а това включва на първо място АБВ“.

„Мотивите на АБВ за напускане на коалицията бяха лековати. Единствената основателна причина са политиките в икономиката. Но ситуацията в енергетиката се нормализира. Резултатите са намаляване на цените. Не им отърва стабилизацията на сектора и затварянето на кранчетата за изтичане на пари, както и фактът, че ставаме независими от руския га“, смята тя.

По думите на Стоянова има проблеми между ръководството на АБВ и парламентарната им група. „Нито АБВ нито на патриотите ние разчитаме при гласуванията. В голяма част нямаме подкрепа от тях. Подкрепата ни идва от плаващото мнозинство. Още в началото казахме, че този парламент трябва да е разумен и да подкрепя важните за България решения“.

Стоянова отбеляза, че не вижда основание за тези действия и се аргументира: „Икономиката тръгва, имаме ръст в индустрията, имаме фискален резерв“. „Политиката е заради икономиката. Ние политиците сме там, за да можем да помогнем на икономиката и хората да живеят по-добре. ГЕРБ е там и е готова да преговаря и да прави компромиси докрай, за да върви икономиката“.

„Въпреки последните събития няма да подаваме оставка. Ние нямаме споразумение с БДЦ, но те действат доста разумно“, посочи Стоянова. „ДПС участва в онези решения, които са чиста дясна политика. Винаги разчитаме на абсолютно всяка разумност в парламента“.

Тя определи случващото се в коалицията по-скоро като медийни трусове, а не политически.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.11 | 19:20

1
ГРОБ ,ГРОБ и пак ГРОБ !Докато не ви загробим напълно ,няма да се откажем ! И.... по кокала ,има достатъчно 21 милиардно месце !

2016.05.11 | 19:22

2
Тъп,тъп,тъп, изключително тъп. Друга дума за теб все още не е измислена, за съжаление.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини